Μυθικοί Γκολομέεφ και Μπίλας στα 50 μ. ελεύθερο του Ευρωπαϊκού

Πήραν τις δυο πρώτες θέσεις στο Βελιγράδι κάνοντας το 1-2 στην κούρσα της μιας ανάσας

Μυθικοί Κριστιάν Γκολομέεφ και Στέργιος Μπίλας στον τελικό των 50 μέτρων ελεύθερο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου! Οι δύο Έλληνες κολυμβητές έκαναν εκπληκτική κούρσα, φτάνοντας στο 1-2, με τον Γκολομέεφ να κατακτά το χρυσό μετάλλιο με 21.72 και τον Μπίλα το ασημένιο με 21.73!

Ήταν η πρώτη φορά, που η ελληνική κολύμβηση πετυχαίνει κάτι τέτοιο σε μεγάλη διοργάνωση, δηλαδή να κάνει το 1-2 και αποτέλεσε τον προάγγελο γι’ αυτό που θ’ ακολουθούσε.

Για τον Κριστιάν Γκολομέεφ του Παναθηναϊκού είναι το πρώτο του χρυσό σε Eυρωπαϊκό μετά τα τρία μετάλλια (ένα ασημένιο, δύο χάλκινα) που είχε κατακτήσει, και όλα αυτά στον 7ο σερί τελικό του από το 2012. Επτά παρουσίες, επτά τελικοί, με την ελληνική κολύμβηση να εξακολουθεί να ζει μοναδικές στιγμές στο πρωτάθλημα Ευρώπης, που ολοκληρώνεται απόψε (23/06) στο Βελιγράδι.

Από την άλλη, ο Στέργιος Μπίλας του Ολυμπιακού έκανε την κούρσα της ζωής του, ατομικό ρεκόρ στο αγώνισμα με 21.73 και 3ο μετάλλιο στο Βελιγράδι, μετά το χρυσό στα 50μ. πεταλούδα και το χάλκινο στα 4Χ100μ. ελεύθερο αντίστοιχα!

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα