ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.: Στρατηγικός μετασχηματισμός του Τομέα Έργων EPC-METKA

Κομβική κίνηση καθώς η εταιρική δραστηριότητα ενισχύεται με τη δυναμική ανάπτυξη έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης

Επενδύοντας στρατηγικά στον εθνικό (και παγκόσμιο…) στόχο της ενεργειακής μετάβασης, θέτοντας όλες της τις δυνάμεις στην υπηρεσία της Βιώσιμης Ανάπτυξης, η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. ανακοίνωσε τον μετασχηματισμό του Τομέα Έργων EPC-METKA σε ένα νέο, σύγχρονο και καινοτόμο Business Unit, το Sustainable Engineering Solutions (SES BU), ως αυτόνομη Γενική Διεύθυνση.

Η κίνηση χαρακτηρίζεται κομβική καθώς πέραν της κατασκευής θερμικών σταθμών και επιλεγμένων κατασκευαστικών έργων που παραδοσιακά εκτελεί ο Τομέας Έργων EPC-METKA, η εταιρική δραστηριότητα ενισχύεται με την δυναμική ανάπτυξη έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainability) όπως ενδεικτικά είναι η διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων, τα υβριδικά και off-grid ενεργειακά έργα, τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης και η εκτέλεση καινοτόμων first-of-kind ενεργειακών έργων (π.χ., έργα υδρογόνου).

Όπως εξηγείται από την διοικητική ομάδα της, η MYTILINEOS προσαρμόζει τη μοναδική της τεχνογνωσία στις Λύσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης αφουγκραζόμενη τις τάσεις που ισχύουν διεθνώς, ενώ παράλληλα σχεδιάζει:

i] Να συνεχίσει να αξιοποιεί το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα στην κατασκευή θερμικών μονάδων και να αναπτυχθεί περαιτέρω στο χώρο του Transmission & Distribution (T&D).

 ii] Να αναπτυχθεί πολύ στοχευμένα στο χώρο των υποδομών, μέσω έργων ΣΔΙΤ και έργων που απαιτούν υψηλή τεχνογνωσία, εν όψει και των μεγάλων έργων που έχουν προαναγγελθεί στην Ελλάδα στο πλαίσιο επανεκκίνησης της οικονομίας στην μεταπανδημική εποχή.

Σύμφωνα πάντα με τους ανθρώπους της MYTILINEOS έρχονται και επιπλέον αλλαγές αυτή τη φορά στην οργανωτική δομή της εταιρείας προκειμένου να υποστηριχτεί στο βέλτιστο βαθμό το στρατηγικό εταιρικό πλάνου. Στο πλαίσιο αυτού του μετασχηματισμού θα δοθεί έμφαση σε τέσσερα βασικά χαρακτηριστικά:

>>Στη δημιουργία ενός ευέλικτου και αποτελεσματικού σχήματος.

>>Στη βελτιστοποίηση του κόστους εκτέλεσης έργων.

>>Στη διάκριση αρμοδιοτήτων και παρακολούθηση απόδοσης (performance management).

>>Στη μεγιστοποίηση συνεργειών με τους υπόλοιπους Τομείς Επιχειρηματικής Δραστηριότητας (Μεταλλουργίας – Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου – Ανάπτυξης Ανανεώσιμων και Αποθηκευτικών Έργων Ενέργειας) και βέβαια με τις υπόλοιπες Γενικές Διευθύνσεις Υποστήριξης (Legal, Treasury, HR, Finance, Communication και M & A).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα