ΚΙΝΑΛ: Στον χορό των υποψηφιοτήτων απέναντι στη Φώφη και ο Ανδρουλάκης

Οι ενστάσεις του ευρωβουλευτή για το πρόωρο "άνοιγμα" -ένα χρόνο πριν από τις κάλπες-των υποψηφιοτήτων για την ηγεσία του Κινήματος

«Η αυτοκαταστροφική βιασύνη της Φώφης Γεννηματά για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ», ήταν ο τίτλος του θέματος που ανάρτησε χθες το iapopsi.gr και κατά τα φαινόμενα δεν έπεσε έξω.

Αυτ΄ή τη βιασύνη -χωρίς πα΄ντως να την αξιολογεί- επισήμανε εμμέσως πλην σαφώς και ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, που υπό το βάρος των εξελίξεων που πυροδότησε η επιλογή της Φώφης Γεννηματά για τις εκλογές ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε κια επισήμως τη δική του υποψηφιότητα.

Συγκεκριμένα ο ευρωβουλευτής υποστήριξε ότι άνοιξε πρόωρα η συζήτηση λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι «έναν χρόνο πριν, όταν ανοίγει τέτοια συζήτηση δεν βοηθά. Αυτόν τον χρόνο, γιατί οι εκλογές είναι του χρόνου τον Νοέμβρη το αργότερο, έχουμε σημαντικές εθνικές προκλήσεις, όπως η πανδημία και οι οικονομικές παρενέργειες της πανδημίας. Άρα, προτεραιότητα πρέπει να είναι η παράταξη μας, σε αυτές τις προκλήσεις, να έχει θέσεις που απαντούν στα προβλήματα του ελληνικού λαού».

Σε ό.τι αφορά τη δική του υποψηφιότητα κόντρα στην νυν επικεφαλής του Κινήματος, ο Κρητικός πολιτικός εξήγησε ότι οι λόγοι που τον οδηγούν για να είναι εκ νέου υποψήφιος ενισχύθηκαν από την πεποίθησ΄η του ότι «η παράταξη μας πρέπει να παίξει έναν πιο δυναμικό και πιο ουσιαστικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας».

Θα πρέπει να θεωρηθεί περίπου νομοτελειακό ότι η “ρελάνς” Ανδρουλάκη απέναντι στην υποψηφιότητα της Φώφης Γεννηματά  θα ανεβάσει το εσωκομματικό θερμόμετρο με ό,τι αυτό σημαίνει, με αυτούς που ξέρουν τα κατατόπια στη Χαριλάου Τρικούπη να επιμ΄ένουν ότι σύντομα θα αρχίσουν και τα συντροφικά μαχαιρώματα, καθώς υπάρχει και το συνέδριο της νεολαίας, αλλά κι ένα σωρό εσωκομματικές διεργασίες. Και το κυριότερο ουδείς γνωρίζει τι θα συμβεί εάν εμφανιστούν και άλλοι υποψήφιοι και βάλουν ως πρώτο ζήτημα στο δημόσιο διάλογο την επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ. 

Τελικά μοιάζει να επαληθεύονται οι μπαρουτοκαπνισμένοι του πολιτικού ρεπορτάζ που επαναλαμβάνολυν με νόημα ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν σε αφήνει ποτέ να πλήξεις».

Τοπικές και συνδικαλισμός
Παρά το γεγονός ότι το ΚΙΝΑΛ διατηρεί τις δυνάμεις του στον συνδικαλιστικό κίνημα (σε υψηλό επίπεδο) όπου αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στις τελευταίες εκλογές της ΓΣΕΕ, στους χώρους δουλειάς τας πράγματα δεν είναι τόσο καλά. Γι’ αυτό και ξεκινά η προσπάθεια να κάνει αισθητή την παρουσία του στους χώρους δουλειάς, εκτιμώντας ότι τα εργασιακά είναι ένα προνομιακό κομμάτι για εκείνους τόσο παραδοσιακά, όσο και στην παρούσα συγκυρία με το κόμμα να καταθέτει ρεαλιστικές προτάσεις.

Στην Χαριλάου Τρικούπη ποντάρουν στο ότι λόγω πανδημίας η κυβέρνηση δείχνει μία χαλαρότητα στα δικαιώματα των εργαζομένων. Και στο ΚΙΝΑΛ προτάσσουν την αρωγή τους για την διατήρηση κεκτημένων δικαιωμάτων των εργαζομένων. Έτσι συγκροτήθηκαν οι πρώτες Οργανώσεις Χώρων Δουλειάς του Κινήματος Αλλαγής, μία δράση στην οποία πρωταγωνίστησαν ο Γραμματέας του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο υπεύθυνος των εν λόγω Οργανώσεων Χρήστος Ασπιώτης. Η αρχή, δε, έγινε ήδη, από τους χώρους των Ελληνικών Ταχυδρομείων, των Αστικών Συγκοινωνιών, των Τραπεζών, των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των εργαζομένων στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Στόχος, δε, είναι η επέκταση σε όλους τους μαζικούς χώρους του ευρύτερου δημοσίου, αλλά και του ιδιωτικού τομέα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα