Ν.Δ.: Αντίβαρο σε fake news και παροχές

Κόντρα στην άκρατη τοξική πολεμική του Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει να προτάσσει μεταρρυθμιστικό και φιλελεύθερο λόγο, με μέτρα ανακούφισης από τη βαρεία φορολογία

Την ώρα που η Νέα Δημοκρατία διαπίστωνε τον πόλεμο των fake news από την πλευρά της κυβέρνησης σε βάρος της, με αφορμή  τη διοχέτευση στην «πιάτσα» του μύθου ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ερχόμενο στην εξουσία θα κόψει τα δώρα των εργαζομένων, ήρθε ως «μάννα εξ ουρανού» το «αυτογκόλ» του Παύλου Πολάκη με την ανίερη επίθεση που έκανε στον υποψήφιο ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Του Δημήτρη Τζιβελέκη

Η Ν.Δ. έχει συνειδητοποιήσει πλέον ότι ο πόλεμος που ξεκινά ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα έχει όρια, αντιλαμβανόμενη ότι αυτή η άκρατη πολεμική είναι στόχος –μερικής έστω– επιβίωσης του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, η επίθεση Πολάκη στον Στ. Κυμπουρόπουλο έδωσε σημαντικό προβάδισμα στην επιχειρηματολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία δικαίως χρεώνει πλέον προσωπικά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης τον Π. Πολάκη, με αποτέλεσμα να στοχεύει στον ίδιο τον πρωθυπουργό μέσω του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Στο Μοσχάτο εκτιμούν ότι η επιλογή Τσίπρα να μετατρέψει την πρόταση μομφής κατά Πολάκη σε ψήφο εμπιστοσύνης, τελικά εξυπηρετεί τη Νέα Δημοκρατία, η οποία κάνει λόγο για ταύτιση του πρωθυπουργού με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και απευθύνεται στο ηθικό στοιχείο, με αφορμή το γεγονός ότι ο κ. Κυμπουρόπουλος είναι άτομο με ειδικές ανάγκες.

Με άλλα λόγια, οι «γαλάζιοι» θεωρούν ότι ο κ. Τσίπρας «έπεσε στην παγίδα» και εγκλωβίστηκε, επιλέγοντας να καλύψει ουσιαστικά τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας όταν ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, προανήγγειλε την πρόταση μομφής. Καθώς ο κ. Μητσοτάκης κλιμάκωσε σταδιακά το ζήτημα, καταγγέλλοντας την επίθεση Πολάκη σε Κυμπουρόπουλο και την παραμονή του αναπληρωτή υπουργού στην κυβέρνηση αρχικά μέσω twitter και επιλέγοντας εν συνεχεία, προτού αναχωρήσει για Νεμέα με τον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ, να πάει στη Βουλή και αντί να μιλήσει για το νομοσχέδιο για την Παιδεία, να προαναγγείλει ότι θα καταθέσει πρόταση μομφής, ενώ μέχρι εκείνη την ώρα το Μαξίμου δεν είχε προβεί σε κάποια κίνηση ή τοποθέτηση για το ζήτημα.

Η μάχη κερδήθηκε, ο πόλεμος συνεχίζεται

Στη Νέα Δημοκρατία εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός ξέρει καλά πως αν δεν καταφέρει να κρατήσει το κόμμα του σε ποσοστά που βρίσκονται εντός της τροχιάς εξουσίας, δηλαδή πάνω από 20%, τότε δεν θα έχει χάσει μόνο την εξουσία, αλλά και το κόμμα του, καθώς η ηγεμονία του στον χώρο της Αριστεράς θα αμφισβητηθεί έντονα.

Γι’ αυτό στη Νέα Δημοκρατία γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο κ. Τσίπρας δεν πρόκειται να βάλει φρένο στον εαυτό του και στα στελέχη του σε ό,τι αφορά τις υποσχέσεις και τα προεκλογικά «θα».

«Ο άνθρωπος που κουτσούρεψε τις συντάξεις και δημιούργησε τον νόμο Κατρούγκαλου έχει το θράσος να καταγγέλλει τους αντιπάλους του ότι αυτοί έκοψαν τις συντάξεις,  είναι σαφές ότι δεν έχει όρια», έλεγε χαρακτηριστικά στέλεχος στην Πειραιώς.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης, επειδή θέλει να διατηρήσει τη σοβαρότητά του πέρα από τη δέσμευση για 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται, δεν έχει δώσει άλλες χρηματικές υποσχέσεις. Όλο το πρόγραμμά του, όμως, στηρίζεται σε μια πολιτική μείωσης των φόρων, καθώς, σύμφωνα με τη φιλελεύθερη άποψη, όσο μικρότερους φόρους έχουμε τόσο περισσότερα έσοδα έχει το κράτος μιας και οι μικροί φόροι αποτρέπουν τη φοροδιαφυγή, ενώ δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες, αφού μένουν στα χέρια τους περισσότερα χρήματα, να τα κυκλοφορούν στην αγορά και να τροφοδοτούν την οικονομία δημιουργώντας παραγωγή και κατανάλωση, θέσεις εργασίας, καινούργια εισοδήματα, περισσότερο πλούτο, νέα φορολογία και άρα νέα εισοδήματα στο κράτος.

ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΟΤΙ ΑΝ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΝΩ ΤΟΥ 20%, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΑΘΩΣ Η ΗΓΕΜΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΘΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΘΕΙ ΕΝΤΟΝΑ

Αυτή η απλή λογική είναι ο πυρήνας της σκέψης της φιλελεύθερης οικονομίας και ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να την ακολουθήσει. Είναι το δικό του αφήγημα για την πολιτική που θα εφαρμόσει η δική του κυβέρνηση. Η δε κοινωνία στην πλειονότητά της πλέον την αποδέχεται ως τη μόνη σωτήρια λύση για την οικονομία και τη χώρα.

Ο Αλ. Τσίπρας –όπως εκτιμούν στην οδό Πειραιώς– γνωρίζει ότι πρέπει να ακυρώσει το αφήγημα Μητσοτάκη. Και για τον λόγο αυτό ετοιμάζεται, μέσα στο πλαίσιο της προεκλογικής παροχολογίας, να αρχίσει να εξαγγέλλει μειώσεις φόρων, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ και ό,τι άλλο μπορέσει να σκεφθεί ότι βρίσκεται στο «οπλοστάσιο» Μητσοτάκη. Στόχος τού νυν πρωθυπουργού δεν είναι η αλλαγή του οικονομικού κλίματος, αλλά η έστω και πρόσκαιρη αλλαγή του πολιτικού κλίματος.

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμούν ότι η Ν.Δ. πρέπει να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την παροχολογία, δίνοντας σαφείς απαντήσεις στην  επικοινωνιακή επίθεση του Αλ. Τσίπρα με τις μειώσεις φόρων.

Όπως εκτιμούν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απέναντι  στην προχειρότητα πρέπει να ορθώσει ανάστημα η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα. Γιατί σημασία δεν έχει απλά να εκλεγεί ο Α ή ο Β πρωθυπουργός. Σημασία έχει να βγει η χώρα από την οικονομική κρίση, να θωρακισθεί και να μην ξαναγυρίσει πίσω. Πορεία που μόνο το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να διασφαλίσει και όχι καρικατούρες και κακέκτυπα φιλελεύθερων προγραμμάτων που, δυστυχώς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα διστάσει να ασπασθεί, επιδιώκοντας να αποτρέψει την πολιτική κατάρρευσή του.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα