Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την ηγεσία της ΕΡΤ

Σε ανακοίνωση της η Κουνδούρου κάνει λόγο για «αυταρχικές αντιλήψεις» και «ευθύ έλεγχο» της δημόσιας τηλεόρασης από το πρωθυπουργικό γραφείο, ενώ η κυβέρνηση αναφέρει πως επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ η ΕΡΤ είχε μετατραπεί σε «κομματικό φερέφωνο».

Μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για την αλλαγή της ηγεσίας της ΕΡΤ και την τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Ζούλα στην κεφαλή του Δ.Σ, ξεκίνησε ένας “πόλεμος” ανακοινώσεων ανάμεσα στην Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Από την μεριά του ο ΣΥΡΙΖΑ, άσκησε σκληρή κριτική, μέσω ανακοίνωσής του, στην απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για «αυταρχικές αντιλήψεις» και «ευθύ έλεγχο» της δημόσιας τηλεόρασης από το πρωθυπουργικό γραφείο. Αμέσως μετά  την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου ακολούθησε δια του εκπροσώπου της ΝΔ Στέλιο Πέτσα ανακοίνωση που απαντάει στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως επί των ημερών του η δημόσια τηλεόραση είχε μετατραπεί σε «κομματικό φερέφωνο».

ΣΥΡΙΖΑ: «Καταλύεται κάθε δυνατότητα αντικειμενικής ενημέρωσης»

«Η σημερινή απόφαση του κ. Μητσοτάκη να προτείνει για πρόεδρο της ΕΡΤ τον μέχρι χτες διευθυντή του γραφείου Τύπου του, επιβεβαιώνει την ουσία του περίφημου “επιτελικού κράτους”: το κράτος στην υπηρεσία της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη προσωπικά», σχολιάζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ανακοίνωση που τιτλοφορείται «Το Κράτος είμαι εγώ (και οι φίλοι μου)», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Προσθέτει δε, «η απόφαση αυτή δεν πρέπει να εκπλήξει κανέναν. Ο κ. Μητσοτάκης αρχικά προχώρησε στην υπαγωγή της γενικής γραμματείας Ενημέρωσης και της ΕΡΤ στο πρωθυπουργικό γραφείο. Σήμερα προχώρησε στο επόμενο βήμα. Ο διορισμός του κ. Ζούλα καταλύει κάθε δυνατότητα αντικειμενικής ενημέρωσης, ενώ παραπέμπει σε αυταρχικές αντιλήψεις για τον ευθύ έλεγχο της δημόσιας συχνότητας από το πρωθυπουργικό γραφείο».

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ «καταγγέλλει αυτήν την πρωτοφανή και αντιδεοντολογική μεθόδευση. Παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις αντιδράσεις των μόνιμων συκοφαντών της ΕΡΤ που αίφνης ανακαλύπτουν στον διορισμό του κυρίου Ζούλα μια “νέα αρχή”».

«Κυρίως όμως καλεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τις δημοσιογραφικές ενώσεις και τους πολίτες που απαιτούν αντικειμενική ενημέρωση από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση να αντιδράσουν,» καταλήγει η ανακοίνωση.

Για την παραπάνω ανακοίνωση, κύκλοι της Πειραιώς αναφέρουν τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης κουνά το δάχτυλο στην κυβέρνηση για έλεγχο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ξεχνώντας το «κόκκινο χαλί» που είχε στρωθεί στον κ. Τσίπρα όντας πρωθυπουργός από το παρεάκι Ακριβοπούλου & ΣΙΑ, καταφέρνοντας έτσι να περνούν τις αντιλήψεις του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς κανένα δημοσιογραφικό φραγμό και αντικειμενικότητα.

Στέλιος Πέτσας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ απαξίωσε τη δημόσια τηλεόραση και τη μετέτρεψε σε κομματικό φερέφωνο»

Η κυβέρνηση διά του εκπροσώπου της, απάντησε με δηκτικό τρόπο στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την νέα διοίκηση της ΕΡΤ.

Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας άσκησε έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τα πεπραγμένα του στην δημόσια τηλεόραση υπενθυμίζοντας ότι επί των ημερών του η δημόσια τηλεόραση είχε μετατραπεί σε «κομματικό φερέφωνο».

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Πέτσας αναφέρει ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ απαξίωσε τη δημόσια τηλεόραση και τη μετέτρεψε σε κομματικό φερέφωνο». Προσθέτει ότι «όπως τονίστηκε και στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, βασικός μας στόχος είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, η θωράκιση της ανεξαρτησίας της Δημόσιας Τηλεόρασης, με σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων, καθώς και η εξασφάλιση του πλουραλισμού και της ποιότητας του προγράμματός της».

Ο κ. Πέτσας καταλήγει ότι οι πολίτες ήδη έχουν τα πρώτα δείγματα και σύντομα θα μπορούν να κρίνουν και να συγκρίνουν.

 

Διαβάστε επίσης