Ν.Δ.: «Πρωτοφανή γκάφα του Μαξίμου τα περί επταήμερης εργασίας»

Με σκληρή ανακοίνωση το γραφείο Τύπου της Πειραιώς «καρφώνει» την κυβέρνηση και κάνει λόγο για μηχανισμό λάσπης

Στην αντεπίθεση περνάει με μία σκληρή ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζοντας πρωτοφανή γκάφα τη σημερινή ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου που επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι υιοθετεί το μοντέλο της επταήμερης εργασίας.

Κι αυτό, γιατί η αναφορά του κ. Μητσοτάκη κατά την διακαναλική συνέντευξη τύπου, σε επιχειρησιακή σύμβαση της εταιρείας Παπαστράτος, αφορά την επταήμερη λειτουργία της εταιρείας και όχι την επταήμερη εργασία των υπαλλήλων της. Μάλιστα την ενέκρινε το υπουργείο της κ. Αχτσιόγλου και, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Πειραιώς, καλά έκανε. Διότι με την συμφωνία αυτή, στην οποία αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, οι εργαζόμενοι τελικά εργάζονται λιγότερες ώρες κάθε εβδομάδα, χωρίς να μειωθούν τα εισοδήματά τους που είναι πάνω από το μέσο όρο στον κλάδο τους.

Συγκεκριμένα η σύμβαση προβλέπει εικοσιτετράωρη και επταήμερη λειτουργία ορισμένων τμημάτων της παραγωγής με ταυτόχρονη μείωση του χρόνου εργασίας των εργαζομένων στα τμήματα αυτά κατά περίπου 7%.

Όπου απαιτείται 24ωρη λειτουργία σε 7μερη βάση, εισάγεται ένα σύστημα κυλιόμενων βαρδιών, με 4 μέρες 8ωρης εργασίας ακολουθούμενο από 2 ημέρες ανάπαυσης (ρεπό). Αυτό το μοντέλο εξασφαλίζει σε κάθε εργαζόμενο επιπλέον 18 ημέρες ανάπαυσης το χρόνο.

Για μηχανισμό λάσπης κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία

Μέσα από το νέο μοντέλο η Παπαστράτος μειώνει τον μέσο χρόνο εργασίας σε 37,3 ώρες την εβδομάδα (αντί για 40), διατηρώντας παράλληλα το ίδιο επίπεδο μισθών. Σημειώνεται ότι το νέο μοντέλο λειτουργίας του εργοστασίου αυξάνει τις ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό κατά 12,5% και ο τελικός αριθμός των υπαλλήλων θα ανέρχεται σε 460 από 400 που είχαν υπολογιστεί αρχικά.

Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωση της μιλάει για μηχανισμό λάσπης του κ. Τσίπρα και αναφέρει δηκτικά ότι, το μόνο σημείο που δεν αποτελεί fake news στην ανακοίνωση του Μαξίμου είναι ότι ο λαός όντως θα μιλήσει στις 26 Μαΐου και θα στείλει σε μόνιμες διακοπές τον κουρασμένο κ. Τσίπρα.

Θυμίζουμε πως το Μέγαρο Μαξίμου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ασκούσε κριτική στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας πως ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύεται για τη θεσμοθέτηση της επτάωρης εργασίας.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση -απάντηση στο σχόλιο του Μαξίμου για τη διακαναλική συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Ο μηχανισμός λάσπης του κ. Τσίπρα που βάφτισε “13η σύνταξη” ένα προεκλογικό επίδομα, σήμερα έκανε μια πρωτοφανή γκάφα. Το Μαξίμου καταγγέλλει τον κ. Μητσοτάκη για μια επιχειρησιακή σύμβαση την οποία ενέκρινε το Υπουργείο της κ. Αχτσιόγλου(!), η οποία προβλέπει την επταήμερη λειτουργία της εταιρείας “Παπαστράτος” και όχι βέβαια την επταήμερη εργασία των υπαλλήλων της.

Και καλά έκανε η κ. Αχτσιόγλου, διότι με τη συμφωνία αυτή, στην οποία αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, οι εργαζόμενοι τελικά εργάζονται λιγότερες ώρες κάθε εβδομάδα, χωρίς να μειωθούν τα εισοδήματά τους που είναι πάνω από το μέσο όρο στον κλάδο τους.

Κατά τα λοιπά, το μόνο σημείο που δεν αποτελεί fake news στην ανακοίνωση του Μαξίμου είναι ότι ο λαός όντως θα μιλήσει στις 26 Μαΐου και θα στείλει σε μόνιμες διακοπές τον κουρασμένο κ. Τσίπρα».

 

Διαβάστε επίσης