Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Αναίτιος και άδικος ο αποκλεισμός αναπληρωτών καθηγητών, γονέων ΑμΕΑ»

Ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής παρατηρεί ότι η Κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας που διατείνονται για την ανάγκη προτεραιότητας για τα παιδιά της Ειδικής Αγωγής, ουσιαστικά «πετάνε» τους εκπαιδευτικούς γονείς τους εκτός Σχολείων

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας αναφορικά με την διαδικασία διορισμού αναπληρωτών καθηγητών από τη οποία εμφανίζεται να παραγκωνίζονται οι εκπαιδευτικοί γονείς παιδιών με αναπηρία 67% και άνω που δούλευαν τουλάχιστον τα τελευταία τρία χρόνια ως αναπληρωτές, κατέθεσε στη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκος Νικολόπουλος.

Όπως εξηγεί ο ίδιος αφορμή για τον κοινοβουλευτικό έλεγχο στάθηκαν αρκετές επιστολές διαμαρτυρίας από συνδέσμους πολυτέκνων και από αναπληρωτές καθηγητές που έφτασαν στα γραφεία του κόμματος του Ν. Νικολόπουλου και σύμφωνα με τις οποίες το νέο σύστημα διορισμών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά παραμονές Χριστουγέννων από το υπουργείο Παιδείας στερεί τη δυνατότητα στις προαναφερθείσες κατηγορίες αναπληρωτών  να ξαναδουλέψουν αφού χάνουν τη σειρά κατάταξης στους σχετικούς πίνακες που είχαν τα προηγούμενα χρόνια.

Ακολούθως, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής παρατηρεί ότι η Κυβέρνηση και το Υπουργείο  που διατείνονται για την ανάγκη προτεραιότητας για τα παιδιά της Ειδικής Αγωγής, ουσιαστικά «πετάνε» τους εκπαιδευτικούς γονείς τους εκτός Σχολείων.

Το Σύνταγμα σε πολλά άρθρα του, επιβάλλει την προστασία των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και ειδικά των ΑμεΑ. Το Υπουργείο, χωρίς καμία προειδοποίηση για τη ανάγκη κατοχής επιπλέον  ακαδημαϊκών κριτηρίων και χωρίς κανένα χρονικό περιθώριο για την απόκτησή τους στο επόμενο 6μηνο, παραβιάζοντας κάθε ανθρώπινη και ηθική διάσταση, φέρεται με απόλυτη αναλγησία και απανθρωπιά σε γονείς ΑμεΑ και ουσιαστικά τους απολύει.

Οι καθηγητές αυτοί,  έχουν και την προσωπική εμπειρία και τη γνώση, αλλά και την διδακτική προϋπηρεσία να διδάξουν μέσα στην τάξη.

Το ερώτημα που θέτει ο ανεξάρτητος βουλευτής στον Υπουργό Κώστα Γαβρόγλου είναι το ακόλουθο: Θα προβλέψετε στον νομοσχέδιο την ουσιαστική προστασία των πολύτεκνων και ΑΜεΑ, όσο αφορά την μοριοδότησή τους;

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα