Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Να μας φέρουν τα Χριστούγεννα το ξανάνιωμα του παλιωμένου κόσμου»

Την ευχή να γεμίσει η Ελλάδα νέο φως και ελπίδα, ώστε ο καθένας να βρει τον εαυτό του και τη δύναμη να συνεχίσει να δημιουργεί, να προσφέρει, να μοιράζεται όλα τα μικρά και μεγάλα που δίνουν νόημα στη ζωή, υπογραμμίζει στο φετινό Χριστουγεννιάτικό μήνυμά του ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκος Νικολόπουλος.

«Ζούμε και φέτος τη χαρά της γέννησης του Θεανθρώπου η οποία υπερτερεί  κάθε εγκόσμιας δοκιμασίας» γράφει στην εισαγωγή του μηνύματός του ο Ν. Νικολόπουλος και συνεχίζει:

«Για να συλλάβουμε το απροσμέτρητο μέγεθος των Χριστουγέννων πρέπει ν’ αφήσουμε την ψυχή μας να μπει νοερά και να βιώσει το φτωχικό μεγαλείο της Φάτνης. Τότε είναι που η μέθεξη θα μετουσιώσει την άγια οπτασία σε γραφή, την γραφή σε ποίηση και την ποίηση σε ύμνο.

»Αξίζει να υποκλιθούμε στην “γλυκύτητα” του ποιητικού οίστρου του Κωστή Παλαμά: “Να ‘μουν του σταύλου άχυρο/ ένα φτωχό κομμάτι/ την ώρα που άνοιγε ο Χριστός/ στον  κόσμο τούτο μάτι”.

»Η Χριστού γέννα δίνει σε καθένα από μας τη δυνατότητα να παρηγορηθούμε και να ανανεώσουμε την ελπίδα μας, μέσα από ην Φάτνη που στήνουμε μέσα μας.

»Ας μην ξεχνάμε ότι η και του Χριστού γέννα ήρθε όχι με κρότο και πάταγο, αλλά ταπεινά και μυστικά, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλα τα μυστήρια “κραυγής”, που κάνει ο Θεός για μας πάντα “εν απολύτω ησυχία και πλήρη τάξη”.

»Εύχομαι τα Χριστούγεννα να μας φέρουν το ξανάνιωμα του παλιωμένου κόσμου, όπως όλοι επιθυμούμε και αρκετοί το παλεύουμε.

»Εύχομαι τούτα τα Χριστούγεννα “το φως το της γνώσεως” να μας οδηγήσει στο μεγάλο πανηγύρι των ψυχών, με τον Θεάνθρωπο μέσα μας, μέσα στην οικογένειά μας και την πατρίδα μας, για να μπορεί ο καθένας μας, με τη δύναμή της πίστης να δημιουργεί, να προσφέρει, να μοιράζεται όλα τα μικρά και μεγάλα που δίνουν νόημα στη ζωή.

»”Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί Γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία”!

»Ας το φωνάξουμε δυνατά και πάλι. Και ας επιτρέψουμε να ξεκινήσει το μεγάλο πανηγύρι των ψυχών με τον Χριστό μέσα μας και μέσα στην οικογένεια και την πατρίδα μας.

»Αυτό θα είναι το πρώτο βήμα για να γεμίσει ο τόπος μας  με νέο φως και ελπίδα, ώστε ο καθένας μας να βρει τον εαυτό του και τη δύναμη, ΑΞIΖΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛAΒΩ,  να συνεχίσει να δημιουργεί, να προσφέρει, να μοιράζεται, όλα τα μικρά και μεγάλα που δίνουν νόημα στη ζωή.

»Αυτό το βήμα ας το κάνουμε όλοι μαζί. Χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα!»  

Διαβάστε επίσης