Ν. Παναγιωτόπουλος για Rafale: «Ήρθαν για να κάνουν τη διαφορά στους συσχετισμούς δυνάμεων στους ουρανούς»

Για μια «ιστορική μέρα» έκανε λόγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

Ιστορική χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της τελετής υποδοχής των Rafale.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε πως «ένα χρόνο περίπου μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, τα πρώτα έξι Rafale με ελληνικά χρώματα στα φτερά και Έλληνες χειριστές στα πιλοτήρια ήρθαν να εγκατασταθούν στην 114 Πτέρυγα Μάχης που για δεκαετίες ήταν η ιστορική έδρα των Mirage, που επιχειρούσαν και ακόμη επιχειρούν στις τάξεις της Πολεμικής Αεροπορίας».

Τα Rafale, τόνισε, ήρθαν «για να κάνουν τη διαφορά στους συσχετισμούς δυνάμεων στους ουρανούς». «Είναι μια μέρα που δικαιούμαι να αισθάνομαι περήφανος και συγκινημένος αλλά όχι ικανοποιημένος ακόμη- πρέπει να γίνουν κι άλλα» συμπλήρωσε ο Ν. Παναγιωτόπουλος.

Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι η προσπάθεια θωράκισης της Ελλάδας μέσω της ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων συνεχίζεται και δεν υπάρχουν περιθώρια επανάπαυσης. Επίσης, συνεχάρη όσους εργάστηκαν για την επίτευξη της απόκτησης των αεροσκαφών, κάτω από αντίξοες, όπως είπε, συνθήκες.

Πλην των έξι Rafale, σε ανάπτυξη βρίσκεται στην Τανάγρα και όλο το πλέγμα επίγειας υποστήριξης και το προσωπικό, τους τεχνικούς εδάφους που είναι αναγκαία προϋπόθεση «για την πλήρη ένταξη των Rafale στις τάξεις της Πολεμικής Αεροπορίας».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα