«Να αφήσουμε πίσω την εσωστρέφεια και τη μιζέρια»

Κάλεσμα για συσπείρωση, απεύθυνε από το Ηράκλειο που βρέθηκε, σε εκδήλωση της τοπικής ΝΟΔΕ για τα 40 χρόνια του κόμματος, ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Ο κ. Παπαμιμίκος ζήτησε «να αφήσουμε πίσω την εσωστρέφεια και τη μιζέρια», ενώ αναφερόμενος στις εξελίξεις από το μέτωπο της οικονομίας, εξήρε τις προσπάθειες του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, αποδίδοντάς του αποφασιστικότητα, χάρη στην οποία, όπως είπε «η ελληνική οικονομία έχει αρχίσει σιγά σιγά να σταθεροποιείται». «Ενα νέο παραγωγικό και εξωστρεφές μοντέλο διαμορφώνεται», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από το Ηράκλειο, ο γραμματέας πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ. χαρακτήρισε τα 40 χρόνια της «γαλάζιας» παράταξης, «χρόνια ευθύνης και προσφοράς στον τόπο», ενώ μίλησε για «τη μάχη εξόδου από την κρίση που δίνει η κυβέρνηση». «Οι προσπάθειες αυτές», είπε, «αποτελούν τον χειρότερο εφιάλτη των πολιτικών αντιπάλων της Νέας Δημοκρατίας». Συνεχίζοντας, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος τόνισε πως «αφήνουμε στο χθες τη μιζέρια και τη σύγχυση. Προχωράμε με σταθερά βήματα μπροστά, βάζοντας πάνω απ’ όλα το εθνικό και κοινό καλό», ανέφερε ο ίδιος, ενώ παράλληλα έκανε μια ιστορική αναδρομή από το 1974 ως σήμερα, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η ΝΔ είναι “δύναμη ευθύνης και προσφοράς στον τόπο».

Στράφηκε, μάλιστα, εναντίον των άλλων κομμάτων, λέγοντας ότι «επενδύουν στον πόνο του κόσμου». Το παρών στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ, έδωσε και ο επικεφαλής της ομάδων των ευρωβουλευτών της Ν.Δ., Μανώλης Κεφαλογιάννης, δηλώνοντας πως «δίνουμε μάχη εναντίον του λαϊκισμού και του εύκολου πολιτικού λόγου που μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα σε περιπέτειες».

Επίσκεψη στο «Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη»
Ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Παπαμιμίκος, είχε επίσης την ευκαιρία να ξεναγηθεί στο «Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη» στη Μυρτιά, με τους βουλευτές Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη και Μάξιμο Σενετάκη

Οπως δήλωσε ο κ. Αυγενάκης μετά το πέρας της ξενάγησης: «επιβάλλεται για κάθε πολίτη να επισκεφθεί αυτό τον καταπληκτικό χώρο και να αφιερώσει χρόνο στα πάντα σύγχρονα, επίκαιρα και διαχρονικά μηνύματα που εκπέμπουν τα έργα του μοναδικού Κρητικού συγγραφέα, ποιητή, στοχαστή, φιλοσόφου, πολιτικού Νίκου Καζαντζάκη. Πρόκειται για ένα οικουμενικό πνευματικό κέντρο που αποδίδει τιμή στο σπουδαίο άνθρωπο του πνεύματος που γέννησε η Κρήτη».

Διαβάστε επίσης