“Να απαντήσουμε στις τουρκικές προκλήσεις με πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια”

Στις διαρκείς προκλήσεις της Τουρκίας αναφέρθηκε ο Νίκος Ξυδάκης  μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 εκφράζοντας την θέση ότι η Ελλάδα θα πρέπει να απαντήσει στις προκλήσεις της Άγκυρας αναλαμβάνοντας δράσεις και πρωτοβουλίες στα Βαλκάνια 

«Πρέπει να απαντήσουμε στην τουρκική προκλητικότητα παίζοντας τον πρωταγωνιστικό μας ρόλο στα Βαλκάνια και με νέες συμμαχίες» είπε  ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι «πρέπει να είμαστε συγκεκριμένοι γιατί όταν κάποιος λέει πολλά δεν τον παίρνουν στα σοβαρά».

Πάντως ο κ.Ξυδάκης ανέφερε ότι «έχουν γίνει και φάλτσα με κάποιες δηλώσεις».

Για πιθανή συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πολιτικής συνεργασίας με το Κίνημα Αλλαγής και συνάντησης του Αλ. Τσίπρα με την Φώφη Γεννηματά, ο κ.Ξυδάκης είπε ότι δεν θεωρεί είδηση μια τυχόν συνάντηση τους, υπογραμμίζοντας πως ο πρωθυπουργός πρέπει να συναντάται με τους πολιτικούς αρχηγούς και να ανταλλάσσει απόψεις.

Σημείωσε ακόμα ότι ιστορικά πάντα υπήρχε η δημοκρατική παράταξη με έναν κορμό, προσθέτοντας ότι θα μπορούσε να γίνει σοβαρός και ουσιαστικός διάλογος και να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.

Διαβάστε επίσης