“Να διαφυλάξουμε και να ενισχύσουμε τη συνθήκη Σένγκεν”

Διαφύλαξη και ενίσχυση της Συνθήκης Σένγκεν ζήτησε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας στην Die WeltΟ Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης τόνισε ότι όχι μόνο πρέπει να διαφυλαχθεί αλλά και να ενισχυθεί η συνθήκη του Σέγκεν, ενόψει των διαβουλεύσεων που προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν μέσα στο μήνα με χώρες της ΕΕ που έχουν εφαρμόσει ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα.

Ο κ. Αβραμόπουλος τονισε ότι Έχουμε (η ΕΕ) καλέσει όλα τα κράτη που έχουν εφαρμόσει ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα σε συναντήσεις εντος του μηνός ώστε να συζητηθουν οι επιπτωσεις των συνοριακών ελέγχων στις γειτονικές χώρες καθώς και πιθανές εναλλακτικές λύσεις, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ γειτονικών χωρών.

“Ο στόχος μας ήταν πάντα σαφής: να διαφυλαξουμε και να ενισχύσουμε τη συνθήκη Σένγκεν”, δήλωσε ο Επίτροπος

Ο κ.Αβραμόπουλος είπε ότι όλοι θέλουν να υπαρξει μια ζώνη Σένγκεν που να λειτουργεί κανονικά.

“Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ανησυχίες για την ανεξέλεγκτη μετανάστευση και την ασφάλεια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προτείνουμε τη μεταρρύθμιση του κώδικα συνόρων του Σένγκεν. Συγχρόνως, συνιστούσαμε την ενίσχυση της αστυνομικής συνεργασίας και τη διατήρηση της ελευθερίας κινήσεων διασφαλίζοντας παράλληλα την ασφάλεια στον χώρο Σένγκεν” τονιζει ο ευρωπαίος επίτροπος στη γερμανική εφημερίδα.

Διαβάστε επίσης