Να επανέλθουν μάσκες και τηλεργασία ζητά ο Λουκίδης

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Στέλιος Λουκίδης, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην ΕΡΤ, φάνηκε ιδιαίτερα προβληματισμένος για την υγειονομική κατάσταση της χώρας.

Ο κ. Λουκίδης μίλησε για προσωρινή σταθεροποίηση των κρουσμάτων και στην συνέχεια τόνισε πως η Τρίτη είναι από τις πιο σημαντικές ημέρες όσον αφορά στην καταγραφή μολύνσεων καθώς τότε διενεργούνται πολλά τεστ.

Ο καθηγητής επεσήμανε ότι «δεν περιμένει πολλά πράγματα από αυτή την παρέμβαση», εννοώντας τα νέα μέτρα για τον έλεγχο της διασποράς του κορωνοϊού που τέθηκαν πρόσφατα σε ισχύ.

Παράλληλα τάχθηκε υπέρ την επαναφοράς της μάσκας και της τηλεργασίας.

«Η εφαρμογή της μάσκας μάς βοήθησε πέρυσι να απομειώσουμε σημαντικά και όλες τις ιώσεις. Θα πρέπει, επίσης, σε κάποιες υπηρεσίες, να επανέλθει η τηλεργασία γιατί, και θα μειώσει την κινητικότητα ,και συγχρόνως θα απομειώσει την κίνηση στους δρόμους και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Δεν μπορεί να κλείσει η κοινωνία ξανά, αλλά δεν μπορεί και το σύστημα υγείας να παραμείνει σε πίεση όλων των περιστατικών. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε πλέον και τα περιστατικά και τα non Covid, τα οποία εμπιστεύονται και πάλι το ΕΣΥ», ανέφερε ο ίδιος.

Αναφορικά με τους ανεμβολίαστους σημείωσε ότι υπάρχουν επιχειρήματα, δεν είναι όλοι αρνητές.

«Τους βάζουμε στη διαδικασία να διαβάσουν βιβλιογραφία. Η επιστήμη έχει αποδείξεις. Είναι διαρκής η προσπάθεια και ελπίζω ότι θα ανεβάσουμε το ποσοστό των ανθρώπων που πάνε να κάνουν την πρώτη δόση», είπε.

Για το εμβόλιο της γρίπης, το οποίο πολλοί άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας επιλέγουν να το κάνουν και να μεταθέτουν για αργότερα την τρίτη δόση για τον κορωνοϊό ο κ. Λουκίδης δήλωσε πώς «δεν έχει καμία σχέση με το εμβόλιο του κορωνοϊού και πως μπορεί να γίνει την ίδια μέρα απλά σε διαφορετικό χέρι».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα