«Να επιστρέψουν άμεσα οι δύο στρατιωτικοί μας»

«Η συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές Αρχές είναι απαράδεκτη και δηλητηριάζει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις», είναι το μήνυμα που έστειλε από τη Σύμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, επεσήμανε ακόμα ότι ανάλογα περιστατικά πάντα συνέβαιναν στα σύνορα και πάντα επιλύονταν γρήγορα και με καλή διάθεση και από τις δύο χώρες. Χαρακτήρισε δε παντελώς ανυπόστατο κάθε ισχυρισμό περί κατασκοπείας από ένστολους πεζούς, ζητώντας την άμεση και ασφαλή επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Ελλάδα. Μάλιστα, κάλεσε τους αρμόδιους υπουργούς, έστω και με καθυστέρηση, όπως είπε, να πράξουν όλα όσα πρέπει, για να τελειώσει εδώ η ανεπίτρεπτη ομηρεία τους.

«Δέσμευσαν με Navtex ολόκληρο το Καστελόριζο»

Συνεχίζοντας την επίθεση του στην κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε το Μέγαρο Μαξίμου ότι υποτίμησε το περιστατικό, «όπως υποτίμησε και τη διαρκώς κλιμακούμενη επιθετικότητα της Τουρκίας όχι μόνο στο Αιγαίο, αλλά και στην Κύπρο». Υπενθύμισε, δε, πως σήμερα η Τουρκία δέσμευσε με Navtex ολόκληρο το Καστελόριζο, προκαλώντας για ακόμη μία φορά. «Θέλω να επαναλάβω ότι η Ελλάδα επιδιώκει σταθερά σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία. Σχέσεις που να στηρίζονται όχι μόνο στο διεθνές δίκαιο, αλλά και στους άγραφους κανόνες αμοιβαίου σεβασμού. Σε ανάλογες προκλήσεις οι Έλληνες είμαστε πάντα ενωμένοι, το έχουμε αποδείξει στη μακρά ιστορία μας», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «κανείς δεν πρέπει να έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι αν χρειαστεί έχουμε την αποφασιστικότητα, τα διεθνή ερείσματα αλλά και την ισχύ, να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας συμφέροντα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα