Να γιατί το VAR είναι απάτη


Μόνο η «Α» έγραψε ότι το VAR είναι μια απάτη και χρησιμοποιείται όπως γουστάρει ο κάθε διαιτητής και οι μπανιστιρτζήδες στο καμαράκι. Και δεν είναι θέσφατο. Είδατε τι έγινε στο παιχνίδι της Τότεναμ με Μάντσεστερ Σίτι και της Λίβερπουλ με την Πόρτο.

Στο πρώτο, ο διαιτητής δίνει το πέναλτι, αφού συμβουλεύτηκε το VAR. Ωραία μέχρι εδώ. Πριν σουτάρει ο Αγουέρο το πέναλτι, τουλάχιστον ένας παίκτης της Τότεναμ έχει μπει μέσα στην περιοχή, και είναι αυτός που διώχνει την μπάλα, μετά την απόκρουση του τερματοφύλακα της Τότεναμ.

Το πέναλτι έπρεπε να επαναληφθεί. Το VAR γιατί δεν δούλεψε; Μέχρι το πέναλτι ήταν η αποστολή του; Στο παιχνίδι της Λίβερπουλ ο Σαλάχ κάνει σκαριά σε αντίπαλο, τρεις κόκκινες μαζί, όχι μία. Πού ήταν το VAR; Είπαμε ότι θα πέσει τρελό γέλιο στην Ελλάδα.

Τι σημαίνει «προσωρινός ανάδοχος» για το VAR;

Η εταιρεία Indigital είναι, λέει, ο προσωρινός ανάδοχος software του VAR στην Ελλάδα με προϋπολογισμό 7,9 εκατ. ευρώ και για το δίκτυο που θα συνδέει το κεντρικό σύστημα με τα γήπεδα ανάδοχος είναι ο ΟΤΕ με προϋπολογισμό 2,3 εκατ. ευρώ. Σόρι, τι σημαίνει «προσωρινός ανάδοχος»;

Μπορεί ν’ αλλάξει και να γίνει μόνιμος, ή επειδή ζούμε στην Ελλάδα ισχύει το «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού»; Δεν έπρεπε να γίνει διαγωνισμός; Ή μήπως έγινε και δεν μάθαμε τίποτα;

Μάθαμε ότι η σύμβαση βρίσκεται στο ελεγκτικό συνέδριο.  Να θυμίσουμε ότι στο σύνολό του το όλο project θα στοιχίσει 14 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα