«Να γίνετε σαν τον Μανθάνο» είπε ο Φούσεκ στους Έλληνες διαιτητές

Παράδειγμα τον Ισπανό ρέφερι του ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού Χιλ Μανθάνο έφερε στους Έλληνες διαιτητές προκειμένου ν’ ακολουθήσουν το παράδειγμά του, ο υπερσύμβουλος της FIFA Πετρ Φούσεκ.

«Πρέπει να γίνετε όπως ο Μανθάνο», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε… «Για το υπόλοιπο της περιόδου περιμένουμε εκ μέρους σας αυξημένη προσπάθεια και καλύτερη προετοιμασία».

Ο Τσέχος υπερσύμβουλος Πετρ Φούσεκ αναφέρθηκε στον ρέφερι από τη Λάρισα Θανάση Τζήλο και είπε χαρακτηριστικά… «Η επίθεση στον Τζήλο μας ταρακούνησε». Ακόμη, επανέλαβε ότι FIFA και UEFA στηρίζουν την ΚΕΔ και την ΕΠΟ

Ο Τζήλος έδωσε κανονικά το «παρών», δείχνει ότι έχει ξεπεράσει την επίθεση που δέχθηκε το πρωινό της 19ης Δεκεμβρίου αλλά δεν θα τρέξει τα τεστ φυσικής κατάστασης που θα γίνουν την Τετάρτη (13/2). Θα το κάνει στις 12 Μαρτίου στο τεστ της FIFA, στη Νιόν. Μέχρι τότε δεν έχει δικαίωμα να οριστεί σε αγώνες.

«Συγχαρητήρια σε όλους όσους εκπλήρωσαν το όνειρό τους και βρίσκονται σε διεθνές επίπεδο. Η ΕΠΟ βρίσκεται κοντά σας. Η διαιτησία συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας και στην προσπάθειά μας να αλλάξει αυτό το κλίμα, χρειάζεται σκληρή δουλειά εκ μέρους σας, ώστε να επιτευχθεί η ελαχιστοποίηση των λαθών. Έχουμε αποφασίσει να κάνουμε το βήμα παραπάνω, να αλλάξει το ποδόσφαιρο ρότα και σας ζητούμε να συνεχίσετε την προσπάθεια. Όποιοι δεν μπορούν θα πρέπει να εγκαταλείψουν, με τους υπόλοιπους θα είμαστε μαζί για να αλλάξουν τα κακώς κείμενα. Η διαιτησία πρέπει να γίνεται όλο και καλύτερη. Στο επίκεντρο σε όλα τα site είναι πρωταγωνιστής ο Έλληνας διαιτητής, κακώς βέβαια» είπε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος.

Ο Μέλο Περέιρα υποστήριξε ότι ήταν τιμή για τον ίδιο ότι επί 11 χρόνια ήταν διεθνής ρέφερι. «Να είστε περήφανοι για την τεράστια τιμή. Εκπροσωπείτε διεθνώς την χώρα σας και το ποδόσφαιρό της. Εύχομαι να απολαύσετε και τη συμμετοχή σε Μουντιάλ ή Euro. Η ΚΕΔ και η ΕΠΟ είναι κοντά σας, σας υποστηρίζουν και νιώθουμε ότι είμαστε συμπαίκτες σε όλη αυτή την προσπάθεια. Θα πρέπει να προσπαθήσετε να περιορίσετε τα λάθη και θα κάνουμε ότι χρειαστεί για αυτό με την ανάλογη εκπαίδευση» τόνισε στους ρέφερι, ο πρόεδρος της ΚΕΔ.

Το μεσημέρι, η ΕΠΟ και η ΚΕΔ έδωσαν τα σήματα της FIFA στους διεθνείς διαιτητές για το 2019 ενώ οι ρέφερι και οι βοηθοί πληρώθηκαν από την 6η μέχρι την 14η αγωνιστική και την Τετάρτη (13/2) θα μπουν στους λογαριασμούς τους και οι αμοιβές από τα παιχνίδια του Κυπέλλου.

Οι διεθνείς  διαιτητές για το 2019 είναι οι:

Διαιτητές: Σιδηρόπουλος, Παπαπέτρου, Κομίνης, Παπαδόπουλος, Τζήλος, Σκουλάς, Διαμαντόπουλος.

Βοηθοί: Κωσταράς, Δημητριάδης, Πετρόπουλος, Ακρίβος, Αλεξέας, Κούλα Χασάν, Νικολαΐδης, Μπουξμπάουμ, Απτόσογλου, Νικολακάκης.

Γυναίκες διαιτητές: Αντωνίου, Τσιοφλίκη.

Γυναίκες βοηθοί: Κουρομπύλια, Κομισοπούλου, Δέτση, Παπαδοπούλου Ζωή.

 

Διαβάστε επίσης