“Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά”, ζήτησε από την Ρόδο ο Λαφαζανης

«Να καταργηθεί αμέσως ο ΦΠΑ 24% στα νησιά» ζήτησε, από τη Ρόδο όπου περιοδεύει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σημειώνοντας ότι «ο ΦΠΑ που φτάνει το 24% εξουθενώνει αν δεν εξοντώνει την οικονομία των νησιών του Αιγαίου και έχει πάρα πολύ αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό».

Ο γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας χαρακτήρισε «αδιανόητο, η κυβέρνηση να υποκύπτει στις παράλογες πιέσεις της τρόικας και να μη βλέπει τις καταστροφικές συνέπειες συντελεστών του ΦΠΑ, που προσομοιάζουν με υψηλούς μάλιστα συντελεστές φορολογίας κερδών και εισοδήματος» και προέταξε «την ανάγκη να μειωθεί σημαντικά η τιμή της βενζίνης, η οποία ιδιαίτερα για μικρά νησιά προσεγγίζει τα 2 ευρώ, με την ουσιαστική μείωση της υπέρογκης φορολογίας».

Σύμφωνα με τον Π. Λαφαζάνη «μια τέτοια μείωση συντελεστών του ΦΠΑ είναι ρεαλιστική και μπορεί μάλιστα να αποφέρει μεγαλύτερα έσοδα για το Δημόσιο, αν συνδυαστεί με δραστική αυστηροποίηση των συνεπειών για τη μη απόδοσή του», ενώ σημείωσε «ότι τα νησιά του Αιγαίου δεν απειλούνται μόνο από τις επεκτατικές πολιτικές της Τουρκίας αλλά και από την αδιαφορία και την εγκατάλειψη που συναντούν από τις κυβερνήσεις της Αθήνας». Τέλος, αναφέρθηκε και «στη δραματική υστέρηση έως απουσία ιατρικού προσωπικού, ιδιαίτερα στα μικρά και πολύ μικρά νησιά».

Διαβάστε επίσης