«Να μην μας γυρίσει ανάποδα το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο»

Διαφορετική θέση από αυτή της Δημοκρατικής Αριστεράς παίρνει αναφορικά με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ο βουλευτής του κόμματος, Γιάννης Πανούσης, λέγοντας ότι ακόμη χρειάζεται πολλή συζήτηση και ιδιαίτερη προσοχή.

Μιλώντας στον ρ/σ Βήμα fm υπογράμμισε: «Ανοίγουμε μια πόρτα που θέλει πολλή συζήτηση όχι για τις πράξεις, αλλά για τον ορισμό π.χ. της γενοκτονίας ή των εγκλημάτων πολέμου, το οποίο φέρνει προβλήματα. Ποιος είναι ο ορισμός δηλαδή της γενοκτονίας, όταν και η επιστημονική κοινότητα τον συζητά. Δεύτερον, εάν τα συγκεκριμένα πράγματα οδηγούν σε μια δευτερογενή ή τριτογενή σύγκρουση στην κοινωνία μας. Μικρός εμφύλιος, δηλαδή, για εσωτερικούς λόγους.

Τρίτον, αυτά τα νομοσχέδια μπορείς να τα διαβάσεις και ανάποδα. Κάποιοι να λένε για τα εγκλήματα του ναζισμού και κάποιοι για τα εγκλήματα του σταλινισμού. Θέλει λοιπόν πολλή προσοχή στη διατύπωση εφόσον θέλουμε να ξεφύγουμε από το γενικό πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης και να πάμε σε άλλα πράγματα, όπως ο εγκωμιασμός». Τέλος, ο κ. Πανούσης επεσήμανε ότι χρειάζεται ένα τέτοιο νομοσχέδιο «αλλά με λίγη προσοχή, για να μην μας γυρίσει ανάποδα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα