Να οριστεί ξανά το ματς με την Μπενφίκα ζητά η Μπελενένσες

Αίτημα για την επανάληψη του ματς με την Μπενφίκα κατέθεσε στην πορτογαλική Λίγκα η Μπελενένσες.

Οι αιτούντες τον σύλλογο επικαλέστηκαν το άρθρο 45 παράγραφος 4 του κανονισμού της Λίγκας που ορίζει ότι κανένα αποτέλεσμα δεν πρέπει να επικυρώνεται κάθε φορά που ο διαιτητής σφυρίζει νωρίτερα τη λήξη της αναμέτρησης από την προκαθορισμένη ώρα, «εκτός από τις περιπτώσεις που προβλέπονται ρητά στους κανονισμούς».

Ο αγώνας στο «Εστάδιο Νασιονάλ» του Μπέλεμ ανάμεσα στη Μπελενένσες και στη Μπενφίκα, το βράδυ του Σαββάτου, άρχισε κανονικά παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο μόλις με εννέα παίκτες, εκ των οποίων οι δύο ήταν τερματοφύλακες. Αυτό συνέβη λόγω των πολλών κρουσμάτων κορωνοϊού στην ομάδα.

Οι «αετοί», χωρίς να δείξουν όχι μόνο οίκτο, αλλά ούτε καν στοιχειώδη σεβασμό συ συναδέλφους τους, προηγήθηκαν με 0-7 στο πρώτο ημίχρονο και μετά την ανάπαυλα η Μπελενένσες βγήκε με επτά παίκτες, καθώς οι άλλοι δύο δήλωσαν τραυματίες. Λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, άλλος ένας παίκτης έπεσε τραυματίας στον αγωνιστικό χώρο και σε εκείνο το χρονικό σημείο ο διαιτητής αποφάσισε να σφυρίξει τη λήξη ενός αγώνα, που έτσι κι αλλιώς ήταν παρωδία από την έναρξή του.

Σημειώνεται πως οπαδοί της Μπενφίκα που ήταν στο γήπεδο σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αν όχι ντροπής, για τη στάση της ομάδας τους αποφάσισαν να αποχωρήσουν πριν από το σφύριγμα του διαιτητή.

«Αφού η Μπελενένσες έλαβε, σήμερα (29/11) το πρωί, την αναφορά του διαιτητή του αγώνα, φαίνεται ότι ο τελευταίος δήλωσε πως «… το παιχνίδι έληξε λόγω αριθμητικού μειονεκτήματος της φιλοξενούμενης ομάδας, κατά το τρίτο λεπτό του 2ου ημιχρόνου… ».

Το άρθρο 45 (παράγραφος 4) του κανονισμού κανονισμού αγώνων που διοργανώνει η πορτογαλική Λίγκα ορίζει ότι «όταν ο αγώνας έχει τελειώσει από τον διαιτητή πριν από τη λήξη του κανονικού χρόνου, το αποτέλεσμα που καταγράφηκε από τον διαιτητή δεν θα επικυρωθεί, καθώς ορίζεται νέο παιχνίδι από τη Λίγκα, εκτός από τις περιπτώσεις που προβλέπονται ρητά στους κανονισμούς», αναφέρει η επιστολή που απέστειλε η Μπελενένσες στη διοργανώτρια αρχή και συνεχίζει:

«Το παιχνίδι τερματίστηκε από τον διαιτητή πριν από τη λήξη της κανονικής του διάρκειας. Οι κανονισμοί δεν προβλέπουν ρητά τι θα πρέπει να συμβεί σε αυτήν την περίπτωση. Κατά συνέπεια, η πορτογαλική Λίγκα δεν πρέπει να επικυρώσει το αποτέλεσμα του αγώνα και πρέπει να ορίσει ένα νέο ματς, καθώς η Μπελενένσες είναι διαθέσιμη για να ορίσει την ημερομηνία του νέου αγώνα σύμφωνα με τους κανονισμούς και του προγράμματος των δύο ομάδων».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα