«Να πούμε τα δικά μας “μολών λαβέ” σε όσους μας θέλουν φτωχούς, διαιρεμένους και χωρίς ταυτότητα»

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του ανεξάρτητου βουλευτή Αχαΐας και προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκου Νικολόπουλου

Με την υπόμνηση ότι το 2019 η Ελλάδα θα κληθεί να απαντήσει σε διλήμματα, από τις απαντήσεις των οποίων, θα καθορισθεί το μέλλον της, ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκος Νικολόπουλος, στέλνει το δικό του το δικό του πρωτοχρονιάτικο μήνυμα..

«Στο λυκαυγές του 2019 έχουμε χρέος να αναστοχαστούμε τα πεπραγμένα της χρονιάς που φεύγει, αλλά και όλων των προηγούμενων χρόνων και να χαράξουμε από καρδιάς και βάθους ψυχής, με αυτογνωσία, ειλικρίνεια και ανιδιοτέλεια, τις συντεταγμένες της πορείας μας μέσα στη χρονιά που έρχεται» λέει ο Αχαιός βουλευτής και συνεχίζει:

«Αυτές τις ώρες, που γιορτάζουμε τον ερχομό του 2019, οφείλουμε να θυμόμαστε ότι ο χρόνος δεν είναι άχρονος. Έχει αρχή του τη Δημιουργία.

»Γράφει ο νεοπλατωνικός φιλόσοφος Πλωτίνος: «Εάν δεν υπήρχε δημιουργία, δεν θα υπήρχε παρελθόν. Εάν κάτι σήμερα δεν γίνεται, δεν θα υπήρχε παρόν. Και εάν κάτι δεν θα γίνει, δεν θα υπάρχει μέλλον».

»Οφείλουμε, επίσης, να μην λησμονούμε ότι για να ζήσουμε χρόνια πολλά, ειρηνικά και χαρούμενα, πρέπει να είμαστε συνδεδεμένοι με τον αιώνιο Θεό, τον ποιητή ουρανού και γης, τον πρόξενο παντός αγαθού. Γιατί, χωρίς Εκείνον δεν μπορούμε να κάνουμε καλό και αγαθό για τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας.

»Αυτές οι σκέψεις υπαγορεύονται από την αταλάντευτη βούλησή μου να υπηρετώ με συνέπεια και ευθύνη το τρίποδο πάνω στο οποίο στερεώνεται η εθνική μας υπόσταση. Τη δημοκρατία, την ορθοδοξία και την οικογενειακή και κοινωνική συνοχή. Και είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο, μέσα στο 2019, να υπηρετήσουμε αυτά τα ιδεώδη.

»Είναι περισσότερο από ποτέ απαραίτητο να διαφυλάξουμε την ενότητά μας και να πούμε τα δικά μας “μολών λαβέ” σε όσους μας θέλουν φτωχούς, διαιρεμένους και χωρίς ταυτότητα.

»Η Πάτρα, η Αχαΐα και η Ελλάδα θα κληθούν ν’ απαντήσουν σε διλλήματα, από τις απαντήσεις των οποίων, θα καθορισθεί το μέλλον τους, χωρίς να υπάρχουν άλλα περιθώρια για μετριότητες και αδράνειες.

»Με αυτές τις σκέψεις, εύχομαι σε όλες και σε όλους καλή Πρωτοχρονιά, καλή και δημιουργική χρονιά, με υγεία, ειρήνη, ενότητα και αυτοπεποίθηση, με πίστη σε αυτά που μπορούμε να κάνουμε. Και μπορούμε πάρα πολλά!».

Διαβάστε επίσης