«Να ζητήσει συγγνώμη στην Τρίπολη η ΕΠΟ»!

Για όλους και για όλα μίλησε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης αμέσως μετά το τέλος της τρίωρης επαφής με τους παίκτες και την διοίκηση. «Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τον κόσμο και όσους νοιάζονται πραγματικά γι’ αυτή την ομάδα, για την χθεσινή εμφάνιση και τον αποκλεισμό από το κύπελλο. Δεν μπορώ να περιγράψω μονολεκτικά τι συμβαίνει, αλλά ελπίζω οι παίκτες να κατάλαβαν ποια ακριβώς είναι τα προβλήματα».

Του χρόνου μόνο η πρώτη θέση

«Δε νομίζω ότι έχει νόημα να αναφερθούμε σε σκέψεις τώρα. Η μεγάλη ομάδα μπορεί να πετυχαίνει σημαντικούς στόχους και σκοπούς, αλλά δεν χτίζεται μέσα σε ένα χρόνο. Δεν χτίζεται μόνο με επιθυμίες και προθέσεις. Θέλει δουλειά και εργασία. Πρέπει να κάνεις και λάθη. Εγώ θέλω να κάνω μία μεγάλη ομάδα.
Ότι για του χρόνου στόχος είναι μόνο η πρώτη θέση, αυτό είναι είναι ξεκάθαρο. Πως θα το κάνουμε αυτό; Θα μπορέσουμε; Είναι νωρίς να πούμε. Θα κοιτάξουμε πρώτα απ’ όλα το καλοκαίρι ποιες μεταγραφές θα κάνουμε και θα δούμε ποιος προπονητής θα οδηγήσει την ομάδα. Υπάρχουν πολλά θέματα και πολλές ερωτήσεις για όλα αυτά όχι όμως για σήμερα».

Να μη γυρίσουμε την πλάτη στην ομάδα

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να γυρίζουμε πλάτη σε αυτή την ομάδα. Εμείς πρέπει να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας. Και εγώ ποτέ δεν φοβήθηκα τα λάθη. Λάθη κάνει αυτός που δεν κάνει τίποτα. Θα χτίσουμε μία ομάδα κι’ αυτό πρέπει να το καταλαβαίνουν οι πραγματικοί φίλαθλοι και εκείνοι οι παίκτες που βλέπουν το μέλλον τους στον ΠΑΟΚ. Το καταλαβαίνω και εγώ. Ας ενώσουμε τις προσπάθειές μας και έτσι σωστά θα δομήσουμε μία ομάδα που θα φέρει νίκες. Δεν έχω αμφιβολία γι αυτό».

Οι στόχοι

«Στόχος του χρόνου ξεκάθαρα είναι το πρωτάθλημα, ξέρετε και εσείς πως χρειάζονται αλλαγές το καλοκαίρι. Αφήστε με να γνωρίζω με ποιο τρόπο να τα καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο μας. Δεν έχω αμφιβολία γι’ αυτό. Από την πρώτη μέρα στον ΠΑΟΚ έβαλα τρεις στόχους απέναντι στην ΠΑΕ και την ομάδα. Αντιλαμβάνομαι πως η ομάδα δεν είχε την κατάλληλη ψυχολογική ετοιμότητα. Θέλαμε καθαρή δεύτερη θέση, το Κύπελλο και την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Για το Κύπελλο

«Το Κύπελλο το χάσαμε, έχασα και εγώ… Αλλά για μένα είναι καλύτερα που δεν πήγαμε στον τελικό παρά να τον δω έτσι όπως τον είδα. Ο Θεός βοήθησε για να διατηρήσω την πίστη μου στο ελληνικό ποδόσφαιρο και αν συμπεριφερόταν έτσι σε εμάς δεν μπορώ να υποθέσω τι θα γινόταν γιατί είμαι πολύ συναισθηματικός. Η Τρίπολη αξίζει να έχει το Κύπελλο στα χέρια της και ουσιαστικά κέρδισε τον Ολυμπιακό. Δεν υπάρχουν αδύνατα πράγμα, όλα είναι δυνατά».

Επίθεση σε ΕΠΟ

«Υποθέτω πως η ΕΠΟ πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τους φίλους της Τρίπολης και του ελληνικού ποδποσφαίρου. Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο… Και δεν μπορώ να αποκλείσω πως ένας τέτοιος τελικός να έχει επηρεάσει ψυχολογικά τους παίκτες μας. Η αδιαφορία δεν εμφανίζεται μόνο μια στιγμή, εμφανίζεται στο συνολικό φόντο όταν ο κόσμος αντιλαμβάνεται πως δεν μπορεί να αλλάξεις πολλά. Αλλά εμείς θα αλλάξουμε τα πράγματα, θα το δείτε…».

Για την ομιλία του στους παίκτες

«Ζήτησα από τους παίκτες μας και από εμένα, όσα είπαμε να τα αφήσουμε μόνο για εμάς. Η συζήτηση δεν ήταν τόσο ευχάριστη για να την μεταφέρουμε σε όλους».

Για το θέμα των χρεών

«Μπροστά στα φυσικά πρόσωπα, τους πρώην παίκτες δεν χρωστάμε τίτποτα. Για τα χρέη στο κράτος πιστεύω ότι η λογική θα επικρατήσει και θα ακούσουν την πρόθεσή μου. Για την ώρα η κυβέρνηση δεν λέει όχι. Προς το παρόν θεωρούν πως η πρόταση μου είναι χρήσιμη και πιστεύω πως θα μπορούμε να βρούμε λύση. Είμαι έτοιμος να πληρώσω όλα τα χρέη μέσα σε ένα μήνα αλλά με την προυπόθεση να διαγραφούν τα πρόστημα. Εγώ δεν χρωστάω πουθενά. Ηρθα σε μια ομάδα που για 7-8 χρόνια μάζευε χρέη.

Για να χτίσουμε μια νέα ομάδα, θα πρέπει να χτίσουμε καθαρές σχέσεις με το κράτος. Κάθε φίλος του ΠΑΟΚ, κάθε παίκτης και εγώ πρέπει να έχουμε σαν τιμή και περηφάνια ότι σε 7 μήνες λύσαμε πολλά προβλήματα και πληρώσαμε άνω από 8.000.000 ευρώ φόρους στο κράτος. Αξίζουμε να εισακουστεί η πρότασή μας. Εμείς είμαστε υπέρμαχοι της διαφανής σχέσης με το κράτος. Για εμάς το πιο σημαντικό είναι πως ο πρωθυπουργός στηρίζει την λύση και παρόμοιες λύσεις θα μπορούσαν να σώσουν την Ελλάδα».

Χ.Μ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα