«Ναι» στη διάταξη για δυσφημιστικά σχόλια

Σχεδόν ομόφωνα ψηφίστηκε η διάταξη περί τιμωρίας ομάδων για δυσφημιστικά ή συκοφαντικά σχόλια σε βάρος του συνεταιρισμού, από τις ίδιες ή από μέσα που σχετίζονται με αυτές. Στην ψηφοφορία, κατά τη Γενική Συνέλευση της Super League, δεν συμμετείχε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός που αποχώρησε νωρίτερα.

Υπέρ της απόφασης ψήφισαν 13 ΠΑΕ, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να υπερψηφίζει τη συγκεκριμένη διάταξη μέσω επιστολής. Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ ζήτησε προθεσμία δύο ημερών για να ενημερωθεί καλύτερα για το θέμα. Από την πλευρά της η SKODA Ξάνθη εξέφρασε ερωτηματικά για τον όρο «συνεταιρισμός» στη σχετική διάταξη, ενώ η μόνη αρνητική ψήφος ήταν αυτή της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης. Στην ψηφοφορία δεν συμμετείχε ο Παναθηναϊκός, αφού είχαν αποχωρήσει οι εκπρόσωποί του πριν την έναρξη της Γενική Συνέλευσης.

Σύμφωνα με τη διάταξη προβλέπονται υψηλότατα πρόστιμα που φτάνουν μέχρι τις 300.000 ευρώ για δυσφημιστικά σχόλια σε βάρος της Super League, των συνεργατών της, αλλά και το πρωτάθλημα.

Για την ψήφιση αυτής της διάταξης ο πρόεδρος της Super League, Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Πρέπει να αυτοπροστατευθούμε. Έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια αυτό. Δεν μπορείς να εισπράττεις από τη NOVA ή τον ΟΠΑΠ και να καταφέρεσαι εναντίον τους. Από αυτούς ζούμε. Πρέπει να ελέγχεις τέτοιες συμπεριφορές και να προστατέψουμε το προϊόν μας. Σε όλον τον κόσμο ισχύει αυτό. Ο Παναθηναϊκός δεν εξήγησε το λόγο που αποχώρησε».

Διαβάστε επίσης