Ναταλία Δραγούμη: «Η πολιτική είναι μία “μηχανή του κιμά”»

Η πρωταγωνίστρια της εμβληματικής πολιτικής κωμωδίας «Ζητείται Ψεύτης» εκμυστηρεύεται στην «Α» την άποψή της για την πολιτική, αλλά και τον μεγάλο φόβο της ζωής της  

Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια δυναμική γυναίκα, που κοπιάζει για τον κάθε ρόλο που αναλαμβάνει στο θέατρο, στην τηλεόραση, στη ζωή της γενικότερα. Η Ναταλία Δραγούμη θέλει να γίνονται όλα στην εντέλεια, να ανακαλύπτει την ομορφιά σε κάθε φάση που διανύει ηλικιακά, και κυρίως να είναι μια επαρκής μητέρα. Αυτό, όμως, που την κάνει μια ιδιαίτερα γοητευτική φυσιογνωμία, είναι ότι δεν διστάζει να «τσαλακωθεί» και να δείξει την πιο ευαίσθητη πλευρά του εαυτού της. Παραδέχεται τους φόβους της, αυτοσαρκάζεται και αποφεύγει συνειδητά την εμπλοκή της στην πολιτική. Με αφορμή την πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης «Ζητείται Ψεύτης» στο Παλλάς, μιλάει για όλα…

 

Συνέντευξη στη Βίκυ Καλοφωτιά

 

Με αφορμή την παράσταση «Ζητείται Ψεύτης», στην οποία πρωταγωνιστείτε, πιστεύετε ότι είναι ουτοπικό να θεωρούμε ότι ίσως να υπάρχουν και πολιτικοί που σκέφτονται και δρουν χωρίς να «φοράνε μάσκα»;

«Νομίζω ότι η πολιτική την απαιτεί τη μάσκα και η ιστορία έχει δείξει ότι όποιος δεν μπορεί να τη φορέσει, φεύγει ή… τον φεύγουν. Το λέω αυτό ορμώμενη από την οικογένειά μου, που είναι οικογένεια πολιτικών, και οι περισσότεροι δεν την άντεξαν την πολιτική. Ο παππούς μου που ήταν υπουργός –ο αδερφός του Ίωνα Δραγούμη– δεν άντεξε και τα παράτησε, ο ίδιος ο Ίων Δραγούμης είδαμε τι έπαθε. Ο αδελφός μου, επίσης, που ήταν στα κοινά στον Δήμο Αθηναίων αποφάσισε κάποια στιγμή να φύγει. Δυστυχώς η πολιτική είναι μία “μηχανή του κιμά”. Γι’ αυτό και ενώ μου έχουν γίνει κατά καιρούς πολλές προτάσεις για να ασχοληθώ κι εγώ, δεν έχω αποδεχτεί καμία γιατί είναι κάτι το οποίο δεν θα μπορούσα να αντέξω».

 

Τι σας ενθουσιάζει ιδιαίτερα στον ρόλο της Τζένης που υποδύεστε σε αυτήν;

«Το μπρίο της, σε συνδυασμό με τον ερωτισμό που την περιβάλλει, η γρηγοράδα, η εξυπνάδα της και κυρίως το ότι είναι η… αντιπολίτευση του ψεύτη!»

 

Πείτε μας μία ατάκα από την παράσταση, που νιώθετε ότι σας εκφράζει περισσότερο.

«Ότι “άλλα λέμε κι άλλα σκεφτόμαστε”».

 

 

Ανήκετε στις γυναίκες που έχουν συμφιλιωθεί με τον χρόνο;

«Θεωρώ ότι ο χρόνος μού έχει φερθεί καλά. Αυτό με το οποίο δεν μπορώ να συμφιλιωθώ με τίποτα, είναι το τέλος, ο θάνατος, γιατί τον φοβάμαι. Σε ό,τι έχει να κάνει με την εξωτερική εμφάνιση, αν μελλοντικά δω στον καθρέφτη ότι αυτή η νεότητα χάθηκε, τότε θα δω τι θα κάνω. Νομίζω ότι θα συμβιβαστώ και ως αντιστάθμισμα θα ψάξω κάτι άλλο στον εαυτό μου. Κάθε ηλικία έχει την ομορφιά της, και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Αν είσαι σε μια ηλικία και δεν ψάχνεις να βρεις τους “καρπούς” αυτής αλλά ψάχνεις αυτούς της προηγούμενης, εκεί χάνεις τη ζωή σου».

 

Υπάρχει στη διαδρομή σας κάποιο λάθος, το οποίο δεν θα επαναλαμβάνατε με τίποτα;

«Αυτό είναι κάτι που φοβάμαι μην το πω όταν μεγαλώσουν τα παιδιά μου. Ελπίζω να μην είναι σε αυτόν τον τομέα. Κατά τα άλλα, όχι. Δεν μετανιώνω για κάτι».

 

Πώς βλέπετε τον εαυτό σας σήμερα που είστε μητέρα;

«Έχω συνειδητοποιήσει πόσο μεγάλη ευθύνη είναι το να είσαι μητέρα. Όταν τα παιδιά είναι μωρά δεν το καταλαβαίνεις πολύ, αλλά όταν αρχίζεις και βλέπεις ότι μεγαλώνουν, τότε είναι που συνειδητοποιείς πόσο καταλυτικό ρόλο παίζεις στον ψυχισμό τους και πόσα λάθη μπορείς να κάνεις χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι, τα οποία μπορεί αργότερα να τους κοστίσουν ακριβά».

«Ήταν μάθημα για εμένα η Μαίρη Χρονοπούλου που ήμουν το… ούφο!»

 

Παρουσιάζετε την εκπομπή «Στα τραγούδια λέμε ναι» μαζί με τον Μιχάλη Μαρίνο, στην ΕΡΤ1. Πώς είπατε το «ναι» στο να παρουσιάσετε κάτι διαφορετικό από το δικό σας αντικείμενο της Υποκριτικής;

«Έχω κάνει παρουσίαση και άλλες φορές στο παρελθόν, όπως την πολιτιστική εκπομπή “Τα αστέρια της πόλης”, αργότερα έκανα και μαγειρική εκπομπή, οπότε δεν αισθάνθηκα ότι είμαι τελείως πρωτάρα και σε αυτήν την εκπομπή που παρουσιάζω τώρα. Γενικά μου αρέσει η παρουσίαση, αλλά δεν θεωρώ τον εαυτό μου παρουσιάστρια, ούτε θέλω να γίνω παρουσιάστρια. Είμαι ηθοποιός, που απλά παρουσιάζω κάποιες εκπομπές».

 

Θα σας ξαναδούμε σε κάτι καινούργιο τηλεοπτικά ως ηθοποιό;

«Συζητάω διάφορες προτάσεις για τηλεοπτικές σειρές, αλλά ακόμη δεν είναι κάτι σίγουρο και ανακοινώσιμο».

 

Πολλοί από εμάς σας θυμούνται από τη συμμετοχή σας στην τηλεοπτική σειρά «Μάνα είναι μόνο μία», δίπλα στη Μαίρη Χρονοπούλου. Τι θυμάστε ιδιαίτερα από αυτήν τη συνεργασία;

«Ήταν ο πρώτος μου τηλεοπτικός ρόλος και νιώθω ότι ήμουν πραγματικά πολύ τυχερή, διότι μόλις είχα ολοκληρώσει τις σπουδές μου στο Εθνικό Θέατρο και μετά στο Παρίσι, και με το που επέστρεψα στην Ελλάδα μού έγινε αυτή η πρόταση για πρωταγωνιστικό ρόλο! Μάλιστα, ήρθε μετά τη δημοσίευση μιας φωτογραφίας μου από τον Γιώργο Καλφαμανώλη, σε ένα περιοδικό, τα “Πρόσωπα” του Τερζόπουλου. Εκείνη την περίοδο ήμουν άπειρη, ο ορισμός του… ούφο! Ένα κορίτσι ανέμελο, ήμουν στον κόσμο μου! Πάντα συνεπής αλλά στον κόσμο μου!

»Θυμάμαι ότι για τη Μαίρη Χρονοπούλου όλη η ζωή της ήταν η κάμερα. Μου είχε πει κάποια στιγμή να είμαι για τις ανάγκες της κάμερας δέκα κιλά πιο αδύνατη από αυτό που μου αρέσει, κάτι το οποίο δεν τήρησα! Προσωπικά προτιμώ να με παχαίνει η κάμερα παρά να κάνω κακό στον οργανισμό μου, να είμαι δέκα κιλά πιο αδύνατη ενώ είμαι ήδη αδύνατη! Ωστόσο, εγώ την αγαπώ και νομίζω ότι κι εκείνη με αγάπησε. Υπέροχος άνθρωπος, ήταν μάθημα για εμένα που ήμουν το… ούφο! (γέλια). Είχε μια πλευρά πολύ σταρ, την οποία εγώ τότε δεν ήμουν αρκετά ώριμη για να την αφουγκραστώ…».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα