
Ναυάγιο με 19 νεκρούς Αφγανούς μετανάστες στα ανοιχτά του Μπόντρουμ
Ένας άνθρωπος παραμένει αγνοούμενος, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές
Δεκαεννέα Αφγανοί μετανάστες, ανάμεσά τους και ένα μωρό, έχασαν τη ζωή τους σήμερα στο Αιγαίο, ανοιχτά του Μπόντρουμ, όταν το φουσκωτό στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε. Ένας ακόμη άνθρωπος αγνοείται, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές.
Το μεσημέρι, η ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι «ένας από τους 21 μετανάστες που διασώθηκαν στη διάρκεια των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης υπέκυψε στο νοσοκομείο παρά τις φροντίδες που του παρασχέθηκαν». Όπως διευκρίνισε, «ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών που διασώθηκαν και παραμένουν στη ζωή ανέρχεται έτσι σε 20, ενώ ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών που απεβίωσαν έφθασε τους 19».
Ο κυβερνήτης της επαρχίας, Ιντρίς Ακμπιγίκ, δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu ότι όλοι οι επιβάτες ήταν Αφγανοί, ενώ ανάμεσα στα θύματα βρίσκεται και ένα βρέφος.
Η τουρκική ακτοφυλακή ανέφερε ότι εντόπισε τους μετανάστες γύρω στις 06:00 το πρωί. Σύμφωνα με την ίδια, «το φουσκωτό αρνήθηκε να σταματήσει και συνέχισε την πορεία του με μεγάλη ταχύτητα», πριν αρχίσει να παίρνει νερά και τελικά να βυθιστεί.
