Ναύπακτος και Καλάβρυτα οι δημοφιλέστεροι προορισμοί στην Δυτ. Ελλάδα

Η παραθαλάσσια Ναύπακτος και τα ορεινά Καλάβρυτα φαίνεται ότι είναι οι δύο από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για τις ημέρες του Πάσχα.

Στη Ναύπακτο ειδικότερα, καταγράφεται υπερπληρότητα στα ξενοδοχεία της πόλης, όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Γιάννης Σύψας, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει ούτε παγκάκι».

Οι επισκέπτες επιλέγουν τη Ναύπακτο για την κατανυκτική ατμόσφαιρα που υπάρχει την Μεγάλη Παρασκευή. Οι επιτάφιοι καταλήγουν στο ενετικό λιμάνι, όπου αναμμένες δάδες είναι τοποθετημένες στις τάπες του κάστρου. Μάλιστα στο μέσον της εισόδου του λιμανιού, οι δάδες σχηματίζουν ένα μεγάλο σταυρό, που φωταγωγεί ολόκληρο το λιμάνι. Η φιλαρμονική παιανίζει πένθιμα, ενώ οι επισκέπτες ψέλνουν, μαζί με τους ιερείς και τους ιεροψάλτες, τα εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής.

Στα Καλάβρυτα

Στην περιοχή των Καλαβρύτων η πληρότητα των ξενοδοχείων φθάνει στο 70%, λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κωνσταντίνος Δαφαλιάς, αλλά όπως προσθέτει, «εκτιμούσαμε ότι θα είχαμε περισσότερο κόσμο με βάση το γεγονός ότι το Πάσχα είναι φέτος νωρίς και έτσι οι επισκέπτες δεν θα επέλεγαν παραθαλάσσιους προορισμούς».

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Δαφαλιά, οι επισκέπτες επιλέγουν τα Καλάβρυτα, διότι πλέον είναι πολύ κοντά στα μεγάλα αστικά κέντρα, μετά την λειτουργία της Ολυμπίας Οδού. Παράλληλα, μπορούν να έλθουν στα Καλάβρυτα και με τον Οδοντωτό, όπου ειδικά τώρα την άνοιξη, η διαδρομή είναι απολαυστική με την αναγεννημένη φύση.

Επίσης, μπορούν να επισκεφθούν τις μονές της Αγίας Λαύρας και του Μεγάλου Σπηλαίου, καθώς επίσης τα Σπήλαια των Λιμνών στα Καστριά, το Πλατανόδασος στο Πλανητέρο, το Κλήμα του Παυσανία, τις πηγές του ποταμού Λάδωνα, τα ύδατα Στυγός κ.α.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα