Ναυτιλιακή συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου – Μάλτας

Συνεργασία με Κύπρο και Μάλτα προωθεί η Ελλάδα σε ναυτιλιακό επίπεδο. Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου στον Πειραιά, Κωστής Μουσουρούλης, θα συναντηθεί με τον Κύπριο και Μαλτέζο ομόλογό του, όπου θα συζητήσουν ζητήματα ναυτιλιακής συνεργασίας, ενόψει και της ανάληψης της προεδρίας της Ε.Ε. από τη χώρα μας το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Ο κ. Μουσουρούλης, με τον υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων της Κύπρου, Τάσο Μητσόπουλο, και τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών της Μάλτας, Joe Mizz, θα συζητήσουν την πρόοδος των διαπραγματεύσεων σχετικά με την πρόταση κανονισμού για την ανακύκλωση των πλοίων στο Συμβούλιο της Ε.Ε. και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά και το μηχανισμό παρακολούθησης και αναφοράς των εκπομπών αερίων από τα πλοία.

Επίσης, θα γίνει αναφορά στον εορτασμό της «Ευρωπαϊκής ημέρας για τη θάλασσα» που φέτος στις 20 Μαΐου θα γίνει στη Βαλέτα της Μάλτας. Η χώρα μας έχει υποβάλει επίσημο αίτημα προς την Ε.Ε. για το 2016, η Ευρωπαϊκή ημέρα θάλασσας να γίνει στον Πειραιά.

Τους τρεις υπουργούς αναμένεται να απασχολήσει επίσης η δημιουργία του νέου ταμείου για την αλιευτική πολιτική που έχει προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την περίοδο 2014-2020, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας (ΕΤΘΑ).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα