ΝΔ: «Το ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτεθειμένο μετά τις αποκαλύψεις Τόμπρα στην προανακριτική»

«Κραυγαλέα υπόθεση διαπλοκής από την Κουμουνδούρου», αναφέρει το κυβερνών κόμμα σε ανακοίνωσή του

Τις νέες αποκαλύψεις του Κ. Τόμπρα στην Προανακριτική για τον Ν. Παππά σχολίασε σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, κάνοντας λόγο για κραυγαλέα υπόθεση διαπλοκής επί ΣΥΡΙΖΑ.

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο μάρτυρας Κ. Τόμπρας στη διάρκεια της κατάθεσής του στην προανακριτική της Βουλής αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο συναλλαγής με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, ενέταξε με τροπολογία την 1η Απριλίου του 2019, τις εμπορικές εταιρείες του αναγκαστικού νόμου 89/1967 στο καθεστώς των ναυτιλιακών εταιρειών προκειμένου να απαλλαγούν από τη φορολογία που είχε επιβάλει η κυβέρνηση Σαμαρά», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Η Πειραιώς προσθέτει: «Ένα κανονικό πάρε-δώσε, δηλαδή, σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος. Ανατρέχοντας στο συγκεκριμένο νόμο, 4605, και στα άρθρα 38 και 39 της 1ης Απριλίου 2019 επιβεβαιώνονται απολύτως αυτά που λέει ο μάρτυρας. Πράγματι, υπάρχουν νομοθετικές ρυθμίσεις με αυτό το περιεχόμενο. Πρόκειται για μια κραυγαλέα υπόθεση διαπλοκής».

Το κυβερνών κόμμα συμπληρώνει: «Ο κ. Τσακαλώτος, που κατέθεσε τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις, ας εξηγήσει: Ήταν δική του πρωτοβουλία ή έλαβε εντολές από τον κ. Τσίπρα; Όποια κι αν είναι η απάντηση, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βαρύτατα εκτεθειμένος».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα