Νέα αναβολή στη δίκη του Ιβάν Σαββίδη για την εισβολή με όπλο στο γήπεδο της Τούμπας

Διακόπηκε για τις 24 Φεβρουαρίου λόγω κωλύματος δικηγόρου η δίκη του Ιβάν Σαββίδη που αφορά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας όταν ακυρώθηκε το γκολ του ΠΑΟΚ, ως οφσάιντ, στον ποδοσφαιρικό αγώνα πρωταθλήματος με την ΑΕΚ.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο Λάμπρο Μαργαρίτη αλλά το δικαστήριο ζήτησε την εξαίρεσή του διότι έχει την ιδιότητα του καθηγητή πανεπιστημίου και δεν μπορεί να παρίσταται με βάση Κώδικα Δικηγόρων.

Παραπέμφθηκε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο και η υπόθεση προσδιορίστηκε να εκδικαστεί σήμερα (7/2), ύστερα από αρκετές αναβολές. Η δίκη έχει αναβληθεί έξι φορές είτε λόγω παρελεύσεως του ωραρίου είτε λόγω κωλυμάτων των δικηγόρων ενώ, τον περασμένο Μάιο, η δικάσιμος αποσύρθηκε επειδή ίσχυαν περιοριστικά μέτρα για την αποτροπή μετάδοσης του κορωνοϊού.

Σήμερα στο δικαστήριο εμφανίστηκε ο γενικός αρχηγός της ΑΕΚ, Βασίλης Δημητριάδης ενώ προσήλθε και ο διαιτητής του επίδικου αγώνα, Γιώργος Κομίνης και οι υπόλοιποι μάρτυρες.

Μαζί με τον Ιβάν Σαββίδη κατηγορούνται 6 άτομα, μέλη της προσωπικής του φρουράς και ο πρώην τεχνικός διευθυντής της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, Λούμπος Μίχελ. Οι παραπάνω είχαν εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα ΠΑΟΚ- ΑΕΚ, στις 11 Μαρτίου 2018.

Η (τότε) αθλητική εισαγγελέας Θεσσαλονίκης άσκησε ποινική δίωξη, σε βαθμό πλημμελήματος, για δύο παραβάσεις του νόμου περί αθλητικής βίας. Η πρώτη αφορά την είσοδο των κατηγορουμένων στο γήπεδο και η δεύτερη σχετίζεται με την οπλοφορία του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος εντοπίστηκε από τις κάμερες να έχει περασμένο στη ζώνη του ένα περίστροφο που κατείχε νόμιμα.

Πηγή: grtimes.gr

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα