
Νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας – Ποιοι επιστρέφουν
Πρόκειται για τη δεύτερη φάση επαναπατρισμού στρατιωτών που χρήζουν ιατρικής βοήθειας
Σε ακόμα μία ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου προχώρησαν σήμερα Πέμπτη (12/6) η Ουκρανία και η Ρωσία, με αρκετούς στρατιώτες, οι οποίοι είναι βαριά τραυματισμένοι, να επιστρέφουν στα σπίτια τους.
Όπως ανακοίνωσε ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, οι στρατιώτες που απελευθερώθηκαν ανήκουν στις Ένοπλες Δυνάμεις, την Εθνοφρουρά και την Υπηρεσία Συνοριοφυλακής της Ουκρανίας. Όλοι τους έχουν ανάγκη ιατρικής φροντίδας, την οποία και θα λάβουν αμέσως μετά την επιστροφή τους. Πρόκειται για το δεύτερο στάδιο της επιχείρησης επαναπατρισμού βαριά τραυματισμένων και σοβαρά ασθενών στρατιωτών.
Ο Ζελένσκι υπογράμμισε επίσης ότι «οι προσπάθειες συνεχίζονται για την απελευθέρωση όλων των Ουκρανών που εξακολουθούν να κρατούνται σε ρωσικά στρατόπεδα αιχμαλώτων».
Παράλληλα, εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όσους συμβάλλουν στην υλοποίηση αυτών των ανταλλαγών, ώστε -όπως σημείωσε- «ο κάθε ένας και η κάθε μία να μπορέσουν να επιστρέψουν στην Ουκρανία»