Νέα Δημοκρατία: Οι υπόγειες διαδρομές και οι γρατζουνιές στο επιτελικό κράτος

Στο Μαξίμου δηλώνουν ότι ξέρουν ποιοι κρύβονται πίσω και από δημοσιεύματα και συμπεριφορές εντός της Νέας Δημοκρατίας

Τα κάστρα πέφτουν από μέσα. Αυτήν τη φράση έχουν στον νου τους το τελευταίο διάστημα στο Μαξίμου, καθώς όπως υποστηρίζουν «οσμίζονται» περίεργες υπόγειες διαδρομές. Κάποιες αντιδράσεις κατά αποφάσεων και προσώπων εξετάζονται πολύ προσεχτικά. Και μιλάμε για αντιδράσεις όχι από την αντιπολίτευση.

Αναμφίβολα σε όλες τις κυβερνήσεις του κόσμου υπάρχουν δυσλειτουργίες. Κάποιες από αυτές αναδεικνύονται και κάποιες άλλες δεν τις παίρνει κανένας χαμπάρι. Οι όποιες δυσλειτουργίες της κυβέρνησης καλύπτονται πίσω από την άριστη διαχείριση τόσο στον Έβρο, όσο και στην πανδημία και φυσικά από την υψηλή δημοφιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και την τεράστια διαφορά που έχει η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο στην πρόθεση ψήφου, όσο και στην αποδοχή από την κοινωνία.

Στο Μαξίμου είδαν ακόμη και κατά τη διάρκεια του lock down ότι υπήρξε μία ανακατωσούρα με τα σενάρια για ανασχηματισμό. Επίσης, και κάποια δημοσιεύματα που στοχοποίησαν υπουργούς. Έτσι, ο πρωθυπουργός ναι μεν έκλεισε το θέμα του ανασχηματισμού, δίχως να τον αποκλείσει, καθώς αποτελεί ένα όπλο αιφνιδιασμού για τον εκάστοτε κυβερνήτη.

Τα όσα προηγήθηκαν στο υπουργείο Τουρισμού αν μη τι άλλο ήταν η κορυφή του παγόβουνου. Και δεν μιλάμε για την απαίτηση του ΣΥΡΙΖΑ να απομακρύνει τον υπουργό Τουρισμού, αλλά το δημόσιο άδειασμα του υφυπουργού Τουρισμού Μάνου Κόνσολα στον Χάρη Θεοχάρη για τις υγειονομικές ζώνες των νησιών. Κάτι που προσπάθησε να το διασκεδάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση είναι ενωμένη με όλους τους υπουργούς προσηλωμένους στον κοινό στόχο».

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι το δεύτερο… γρατζούνισμα που επιχειρείται κατά του συστήματος εξουσίας Μαξίμου. Κι αυτό διότι ο κ. Θεοχάρης είναι μεταξύ αυτών των υπουργών, οι οποίοι έχουν άριστη επικοινωνία με το Μαξίμου και όπως λένε οι άσπονδοι φίλοι του «είναι υπάκουος στο επιτελικό κράτος».

Είχαν προηγηθεί οι επιθέσεις που δέχθηκε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Άκης Σκέρτσος, για την προσωπική άποψη που εξέφρασε μέσω των social media για την αγόρευση της εισαγγελέως Αριστοτελίας Δόγκα στην υπόθεση Τοπαλούδη. Μία άποψη, με την οποία συμφώνησε όλος ο νομικός κόσμος της χώρας, μέχρι και ο δικηγόρος της οικογενείας της αδικοχαμένης φοιτήτριας, Αλέξης Κούγιας.

Αλλά και το σύνολο των λειτουργών της Δικαιοσύνης θέλει τους εισαγγελείς να διατυπώνουν σοβαρά την πρότασή τους, και να μην επιδιώκουν να δημιουργήσουν «ντόρο» για να ακουστεί το όνομά τους, και να δημοσιευτούν φωτογραφίες τους στα ΜΜΕ, όπως έγινε με τις συναδέλφους τής κυρίας Αρ. Δόγκα, Πόπη Παπανδρέου, Ελένη Τουλουπάκη και Ειρήνη Τζίβα, των οποίων οι διώξεις που άσκησαν, λόγω «αποχρώσεων» ενδείξεων, μετά την ανακριτική έρευνα, κατέληξαν στον κάλαθο των αχρήστων, αφού πρώτα είχαν διαπομπεύσει μεγάλο αριθμό πολιτικών, επιχειρηματιών και ιδιωτών…

Στο στόχαστρο κατά την περίοδο της καραντίνας είχαν βρεθεί και υπουργοί που απολαμβάνουν υψηλή δημοφιλία, όπως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τον οποίο κύκλοι της Ν.Δ. καταλόγισαν ανοχή και παλινωδίες στο θέμα της αντιμετώπισης των νέων στις πλατείες και ζητούσαν πιο σκληρή στάση της αστυνομίας. Κι όμως, η εντολή του πρωθυπουργού ήταν για ήπια αντιμετώπιση και όχι οδομαχίες. Γκρίνιες υπήρξαν και κατά του Κυριάκου Πιερρακάκη για κάποιες δυσλειτουργίες στα ψηφιακά συστήματα, παρά το γεγονός ότι σε χρόνο ρεκόρ έγιναν τόσα πράγματα που δεν είχαν γίνει επί τουλάχιστον δύο δεκαετίες.

Ποιους βλέπουν

Στο Μαξίμου αυτό που παρατηρούν είναι ότι κάποια ορφανά του «καραμανλισμού», που κινούνται ως επί το πλείστον στον χώρο του Τύπου και είναι εκτός των κύκλων εξουσίας προσπαθούν με κάθε τρόπο να δημιουργήσουν προβλήματα στη Νέα Δημοκρατία, προφανώς και για ίδιον όφελος. Διότι ξαφνικά από συγκεκριμένο εκδοτικό συγκρότημα υπάρχει και επίθεση στην εκστρατεία για την καμπάνια του τουρισμού, αλλά κι επίθεση κατά του Μάκη Βορίδη για διάταξη που επέφερε στην καλλιέργεια της βιομηχανικής κάνναβης.

Ακόμα και το γεγονός του κομβικού ρόλου που θα διαδραματίσει η επιτροπή σοφών υπό τον κ. Πισσαρίδη στη διαμόρφωση του αναπτυξιακού σχεδίου για την απορρόφηση των κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης, πολλοί σπεύδουν να δώσουν ερμηνείες και προεκτάσεις γύρω από τη σχέση του Μαξίμου με τα παραγωγικά και ιδίως τα οικονομικά υπουργεία.

Η εντολή από το Μαξίμου είναι σαφής: «Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας και αυτοί ας λένε ό,τι θέλουν. Γνωρίζουμε ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές τις διαδρομές. Είτε τους αρέσει, είτε όχι, εμείς θα προχωρούμε κι αυτοί εάν θέλουν ας ακολουθήσουν», θυμίζοντάς μας μία φράση του μεγάλου Γερμανού συγγραφέα Μπέρτχολντ Μπρεχτ (1898-1956): «Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα