Νέα εισαγγελική έρευνα για την απεργία στα ΑΕΙ

Με διαταγή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου, θα διεξαχθεί (και άλλη) έρευνα για την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, που αφορά στο διάστημα από τις 19 Νοεμβρίου μέχρι και σήμερα.

Η παραγγελία της κ. Φάκου για κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση ανατίθεται στην Κρατική Ασφάλεια προκειμένου να διακριβωθεί η ενδεχόμενη διάπραξη του αδικήματος της παραβίασης δικαστικής απόφασης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «σχετικά με ειλημμένη απόφαση συνέχισης της απεργίας του μόνιμου διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, παρά το γεγονός ότι με την υπ’ αριθμ. 3032/2013 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η εξαγγελθείσα τοιαύτη για το χρονικό διάστημα 19/20-11-2013 και 21/22-11-2013 κρίθηκε παράνομη, διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, προς διερεύνηση της βασιμότητας των καταγγελλομένων. Η παραγγελία δόθηκε στη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, στο πλαίσιο δε αυτής θα διερευνηθεί εάν η εν λόγω απεργία συνεχίζεται παρά την τυχόν επίδοση της πιο πάνω απόφασης και, σε θετική περίπτωση, τυχόν στοιχειοθέτηση του αδικήματος της παραβίασης διάταξης δικαστικής απόφασης».

Διαβάστε επίσης