Νέα επίθεση της ΑΕΚ στον ΕΣΑΚΕ

Λίγο πριν το κρίσιμο ΔΣ στον ΕΣΑΚΕ, η ΑΕΚ ζητά ακύρωση της διαδικασίας αδειοδότησης και της εισήγησης που έκανε. Όπως είναι γνωστό από το ρεπορτάζ, η Επιτροπή «έκοψε» τους ΑΕΚ, Αρη, Λάρισα και Απόλλωνα Πάτρας ενώ υπήρξαν σημαντικές αντιδράσεις. Ακολούθησαν δύο ιδιαίτερα αιχμηρές ανακοινώσεις από τους «κιτρινόμαυρους».

Το ΔΣ έχει προγραμματιστεί για τις 15:00 της Πέμπτης (16/6) αλλά η ΑΕΚ πρόλαβε να στείλει τα αιτήματά της κάτι που σημαίνει ότι η συνεδρίαση αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Οι «κιτρινόμαυροι» ζητούν ανοιχτή διαδικασία εξέτασης των φακέλων ισχυριζόμενοι ενδείξεις αλλά και αποδείξεις ότι δεν τηρήθηκε η σωστή διαδικασία.

Κατηγορεί την Επιτροπή για καταχρηστική και μεροληπτική άσκηση καθηκόντων, ζητώντας τη διάλυσή της και μαζί ακύρωση της διαδικασίας και της εισήγησης.

Και καταλήγει, ζητώντας λήψη απόφασης για διενέργεια παράνομων πράξεων μελών της Επιτροπής ώστε να ασκηθούν ποινικές και πειθαρχικές διώξεις.

Ομολογουμένως το ΔΣ αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΚ αναφέρει τα εξής:

«H AEK BC σε συνέχεια των χθεσινών ενημερώνει, ότι απέστειλε επιστολή προς τον ΕΣΑΚΕ με την οποία ζητεί, όπως συμπεριληφθούν στα θέματα της ημερήσιας διάταξης της σημερινής συνεδρίασης του Δ.Σ. τα κάτωθι:

1) Επανέλεγχος των φακέλων όλων των ΚΑΕ σε ανοιχτή διαδικασία με παρουσία των εκπροσώπων όλων των ΚΑΕ, λόγω βάσιμων ενδείξεων/αποδείξεων ότι δεν τηρήθηκε η σωστή διαδικασία

2) Λήψη απόφασης για διάλυση της Επιτροπής Αδειοδότησης λόγω μη προσήκουσας, καταχρηστικής και μεροληπτικής άσκησης των καθηκόντων της

3) Λήψη απόφασης για ακυρότητα της διαδικασίας αδειοδότησης και ακύρωση της εισήγησής της στο σύνολό της

4) Λήψη απόφασης για διενέργεια ελέγχου παράνομων πράξεων μελών της επιτροπής, συλλογής καταγγελιών και σύσταση φακέλων για άσκηση πειθαρχικών και ποινικών διώξεων σε βάρος κάθε υπαιτίου».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα