Νέα «Επιτροπή Εξομάλυνσης!

Ο Θόδωρος Θεοδωρίδης παίρνει το παιχνίδι επάνω του και στην ΕΠΟ λένε μερικοί στην Εκτελεστικοί Επιτροπή ότι δεν θα προλάβουν να ψήσουν αρνί το Πάσχα

Αρχές του επόμενου μήνα ο… Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ των FIFA/UEFA, Χέρμπερτ Χούμπελ, θα κάνει την έκθεσή του για τα τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο φον Χέρμπερτ, επικεφαλής της «Επιτροπής Παρακολούθησης» των δύο υπερκείμενων συνομοσπονδιών, θα πρέπει να εκθέσει τις… προόδους που έκανε επί των ημερών του το ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Έκθεση αξιολόγησης». Όπως, δηλαδή, η αξιολόγηση σε πολιτικό επίπεδο γίνεται από τους θεσμούς, σε αθλητικό γίνεται από τον Αυστριακό Χούμπελ.

Πόσο τυχαίο ήταν που στην προηγούμενη «αξιολόγηση» ο Χούμπελ είχε απειλήσει με GRExit την Ελλάδα, μηδέ εξαιρουμένης και της εθνικής μας ομάδας; Καθόλου τυχαίο, λέει η «Α».

Ακριβώς πριν από ένα χρόνο, ο Χούμπελ το είχε δηλώσει, ότι η έκθεση αξιολόγησης προέβλεπε GRExit. Το είχε δηλώσει αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Γραμμένο.

Ο οποίος Γραμμένος μάταια είχε προσπαθήσει να πείσει τον Χούμπελ ότι ήταν τυχαίο και μεμονωμένο το γεγονός της εισβολής του Ιβάν Σαββίδη με πιστόλι στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας.

Κι ακόμα, ότι θα κινούσε όλες τις διαδικασίες, ώστε οι αποφάσεις των δικαιοδοτικών οργάνων δεν θα ήταν χρονοβόρες. Πού είμαστε σήμερα;

Η «Α» αποκαλύπτει ότι η εισήγηση του Χέρμπερτ Χούμπελ θα είναι αρνητική και πάλι. Πριν από ένα χρόνο, το GRExit είχε αποσοβήσει ο ίδιος ο Θόδωρος Θεοδωρίδης.

Σήμερα, θα το ξανακάνει; Η απάντηση είναι ότι οι «θεσμοί» του ποδοσφαίρου βρίσκονται πολύ κοντά σε μια νέα «Επιτροπή Εξομάλυνσης» στην ΕΠΟ! Κι αυτό, δεν είναι απλά ένα πιθανολογούμενο σενάριο, αλλά μια πραγματικότητα.

Άλλωστε και στην ΕΠΟ το γνωρίζουν. Το γνωρίζουν, δεν το μαντεύουν. Γι’ αυτό και τις προάλλες, βασικό στέλεχος της Εκτελεστικής Επιτροπής, έλεγε ότι δεν είναι σίγουρο ότι αυτή η σύνθεση της ΕΠΟ, θα προλάβει να ψήσει… αρνί. Έτσι ακριβώς ειπώθηκε. Το Πάσχα πέφτει στις 28 Απριλίου φέτος, να θυμίσουμε.

Νέα «Επιτροπή Εξομάλυνσης»

Η πρώτη ήταν ένα ανέκδοτο, με πρόεδρο τον Γιάννη«εγώ δεν είμαι του τζάμπα»Δρόσο.

Η επιτροπή είχε διοργανώσει τον τελικό του Κυπέλλου στον Βόλο, μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, όπου έγιναν τα αίσχη του αιώνα, μαχαιρώματα στην αερογέφυρα, φωτιά στο γήπεδο, χωρίς φύλαξη κ.λπ. Η εν λόγω, απέτυχε σε όλα.

Και μετά, ήρθε η «εξυγίανση» του Ευάγγελου Γραμμένου και τα αποτελέσματα είναι σε όλους γνωστά. Ο Περέιρα δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στον δρόμο. Πιο εύκολα κυκλοφορεί ένας Μακεδόνας υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ στον Λευκό Πύργο, παρά ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής, Μέλο Περέιρα.

Είναι προφανές ότι δεν τον σέβονται ούτε οι ίδιοι οι διαιτητές μ’ αυτά που κάνουν, αλλά ούτε κι αυτός σέβεται τις ομάδες, με το να τους ορίζει μη αρεστούς διαιτητές. Προφανές είναι ότι ο Περέιρα θα φύγει,  όταν εγκαθιδρυθεί η νέα «Επιτροπή Εξομάλυνσης».

Μόνο στην «Έκθεση Αξιολόγησης» του Χέρμπερτ Χούμπελ θα στηριχθούν οι υπερκείμενες συνομοσπονδίες; Η απάντηση είναι καταφατική.

Θα παίξουν ρόλο πρόσωπα της προηγούμενης «Εξομάλυνσης»; Η απάντηση είναι αρνητική! Θα παραμείνει ο Περέιρα στη θέση του; Τι θα λέγατε, αν ο νέος αρχιδιαιτητής είναι Ισπανός;

Είναι προφανές ότι ο Θόδωρος Θεοδωρίδης θα δώσει μία ακόμα ευκαιρία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αντί για GRExit όπως θα είναι η εισήγηση του Χούμπελ.

Άλλωστε, δεν τον τιμά να διατάξει ο ίδιος την αποβολή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτό είναι το ένα. Το άλλο, επίσης σημαντικό, θα είναι οι σχέσεις των FIFA/UEFA με τη νέα κυβέρνηση.

Ένα είναι το σίγουρο. Ότι οι υπερκείμενες αρχές θα πάρουν επάνω τους το αυτοδιοίκητο που έχασαν και το μόνο που δεν θα πειράξουν είναι οι τακτικοί δικαστές.

Χάνει χρήμα η Εθνική

Με όλο αυτό τον κουρνιαχτό που σηκώθηκε με την Εθνική μας ομάδα, μετά τις αρνήσεις των φίλων του ΠΑΟΚ και του ΟΦΗ να τη δεχτούν στο έδαφ’ος τους, καθώς και του Ολυμπιακού που δεν παραχωρεί το «Καραϊσκάκης», μπαίνει ένα σοβαρό οικονομικό ζήτημα.

Μπορεί να βρει σπόνσορες η Εθνική πριν ξεκινήσει τους αγώνες της στα προκριματικά του EURO 2020; Οι χορηγοί προσφέρουν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι εσόδων της ΕΠΟ.

Οι άλλες πηγές άντλησης χρημάτων είναι τα ποσοστά από τα τηλεοπτικά συμβόλαια των ομάδων, μεταγραφές παικτών, μισθών προπονητών, διαφημιστικές πινακίδες. Δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση, όπως οι άλλες ομοσπονδίες.

Όταν, όμως, η βασική πηγή εσόδων είναι η Εθνική ομάδα, αν οι χορηγοί προκαλέσουν πρόβλημα, γιατί κάτι τέτοιο ακούγεται στους διαδρόμους της ΕΠΟ, και δεν βρεθούν νέοι, τότε η ΕΠΟ θ’ αναγκαστεί να ζητήσει επιχορήγηση. Ένα, ακόμα, «κατόρθωμα» της «Εξυγίανσης»…

 

 

Διαβάστε επίσης