Νέα κλήση στον Λαφαζάνη για απολογία στη ΓΑΔΑ (φωτο)

Για να δώσει έγγραφες εξηγήσεις για τα επεισόδια στο Ειρηνοδικείο Αθηνών

Νέα κλήση για την παροχή έγγραφων εξηγήσεων απέστειλε το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος στον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Η κλήση αφορά στα επεισόδια που έγιναν στο Ειρηνοδικείο, στις 29 Νοεμβρίου του 2017, όταν δεκάδες αλληλέγγυοι είχαν συγκεντρωθεί στον χώρο για να διαμαρτυρηθούν κατά των πλειστηριασμών και τα ΜΑΤ προσπάθησαν να τους απωθήσουν με ξύλο και χημικά.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κλήθηκε για την προσεχή Δευτέρα, στις 9.30 το πρωί στον 6ο όροφο της ΓΑΔΑ, για να δώσει έγγραφες εξηγήσεις ως ύποπτος για τα αδικήματα της απόπειρας, συμμετοχής και κατά συρροή διατάραξης της κοινής ειρήνης, της διατάραξης της οικιακής ειρήνης, της απρόκλητης και επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ κάνει λόγο για αυθαίρετη πολιτική δίωξη, πρωτοφανή στα χρονικά, σημειώνοντας ότι «μόνο σε μαύρα καθεστώτα τύπου Τουρκίας διώκονται αυθαίρετα επικεφαλής δημοκρατικών κομμάτων και συνιστούν σε προεκλογική περίοδο ανοικτή πράξη ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ και νόθευσης της δημοκρατικής πορείας προς τις εκλογές».

Μάλιστα ο κ. Λαφαζάνης υπενθυμίζει ότι επισκέφθηκε την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και της ζήτησε να επισπευσθούν οι εκκρεμούσες σε βάρος του υποθέσεις, καθώς όπως τόνισε «δεν είναι δυνατόν, όμως, να πάμε σε εκλογές και μένα να με τρέχουν στην ΓΑΔΑ, πολιτικά και ποινικά όμηρο, με κατηγορίες που δεν έχει και ο χειρότερος ποινικά κατηγορούμενος σε αυτήν την χώρα».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα