Νέα κυβέρνηση στη Γερμανία: Ο Όλαφ Σολτς αναλαμβάνει την Καγκελαρία

Στις 16:00 ώρα Ελλάδας, αναμένεται να παρουσιαστεί και επίσημα η νέα κυβέρνηση στη Γερμανία αφού σε συμφωνία κατέληξαν Σοσιαλδημοκράτες, Πράσινοι και Ελεύθεροι Δημοκράτες.

Όπως μεταδίδει  το dw.com, που επικαλείται πηγές των κομμάτων, οι τελευταίες διαφωνίες είχαν να κάνουν με τις οικονομικές πολιτικές και την στάση για την κλιματική αλλαγή. Επίσης, αποφασίστηκε ποια θέση θα πάρει ποιος σε σχέση με τα υπουργεία.

Θυμίζουμε ότι τη θέση της Άνγκελα Μέρκελ στην καγκελαρία θα πάρει ο Σοσιαλδημοκράτης Όλαφ Σολτς.

Σύμφωνα με την Bild, νέος υπουργός Οικονομικών θα είναι ο ηγέτης των Ελεύθερων Δημοκρατών FDP, Κρίστιαν Λίντνερ.

Το υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει η πιο αναγνωρίσιμη μορφή των «Πράσινων», Αναλένα Μπέρμποκ, ενώ στο υπουργείο Εργασίας παραμένει ο Σοσιαλδημοκράτης Ουμπέρτους Χάιλ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Μάρκο Μπούσμαν από το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) θα αναλάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ το υπουργείο Μεταφορών αναλαμβάνει πιθανότατα ο Ελεύθερος Δημοκράτης, Φόλκερ Βίσινγκ.

Με βάση όσα αναφέρει η Bild, τα υπουργεία στη νέα τρικομματική κυβέρνηση κατανέμονται ως εξής:

  • Το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), εκτός από την Kαγκελαρία (με τον Όλαφ Σολτς), αναλαμβάνει τα υπουργεία Άμυνας, Εσωτερικών, Υποδομών, Εργασίας, Υγείας και Οικονομικής Συνεργασίας.
  • Το κόμμα των Πράσινων (Die Gruene) αναλαμβάνει πέντε υπουργεία: Εξωτερικών, Οικονομίας και Κλίματος, Οικογένειας, Γεωργίας και Περιβάλλοντος.
  • Το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) αναλαμβάνει τέσσερα υπουργεία: Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Μεταφορών και Εκπαίδευσης.
Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα