Νέα προβλήματα για τον Μπερλουσκόνι

Σε δίκη παραπέμπεται ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατόπιν εισήγησης της εισαγγελίας της Νάπολη, καθώς ο Καβαλιέρε κατηγορείται ότι  δωροδόκησε τον γερουσιαστή Σέρτζιο Ντε Γκρεγκόριο το 2008 με σκοπό να τον πείσει να εγκαταλείψει την κεντροαριστερά και να στηρίξει το συντηρητικό κόμμα Λαός της Ελευθερίας (PdL).

Οι εισαγγελείς θεωρούν ότι ο κ. Μπερλουσκόνι είναι άμεσα υπόλογος για διαφθορά και ο αρμόδιος δικαστής καλείται να αποφανθεί αν υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για να παραπεμφθεί σε δίκη.

Τον χρηματισμό του παραδέχθηκε τους περασμένους μήνες ο ίδιος ο Ντε Γκρεγκόριο, επισημαίνοντας ότι «θέλησε να πει την αλήθεια για να νιώσει επιτέλους καλά με την συνείδησή του».

Η αλλαγή πολιτικής παράταξης από μέρους του Ιταλού γερουσιαστή είχε συντελέσει καθοριστικά στο να πέσει η κυβέρνηση του Ρομάνο Πρόντι. Το κεντροαριστερό κυβερνητικό σχήμα στην γερουσία στηριζόταν σε οριακή πλειοψηφία, σε τέτοιο βαθμό που ήταν κρίσιμες οι ψήφοι ακόμη και των ισόβιων γερουσιαστών.

Ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι αρνείται τις κατηγορίες, κάνοντας λόγο περί μιας ακόμη μηχανορραφίας σε βάρος του.

Η ιταλική κεντροδεξιά σύμφωνα με τον Τύπο μελετά το ενδεχόμενο εκτός από την συγκέντρωση συμπαράστασης προς τον Μπερλουσκόνι που σχεδιάζει να πραγματοποιήσει το Σάββατο στην Μπρέσια, να οργανώσει μια ακόμη συγκέντρωση την Δευτέρα, έξω από το δικαστήριο του Μιλάνου, την ώρα που θα βρίσκεται σε εξέλιξη η προτελευταία δικάσιμος της υπόθεσης Ρούμπι-Γκέιτ.

A.I.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα