Νέα πρόσωπα θα υποδείξει η 12χρονη για την υπόθεση βιασμού στα Σεπόλια

Υποβλήθηκε εκ νέου αίτημα στη δικαστική λειτουργό που χειρίζεται τη δυσώδη αυτή υπόθεση να καταθέσει συμπληρωματικά η ανήλικη

Στη σκιά της πρόσφατης επίθεσης που δέχθηκε η 12χρονη – θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και βιασμού, η οποία από τότε που αποκαλύφθηκε η υπόθεση σηκώνει φορτίο δυσανάλογο με το νεαρό της ηλικίας της – εμφανίζεται διατεθειμένη να συνδράμει και πάλι το έργο της δικαιοσύνης και να κατονομάσει νέα πρόσωπα που έχουν διαπράξει σοβαρές αξιόποινες πράξεις εις βάρος της.

Για τον λόγο αυτόν όσο η ανάκριση είναι «ανοιχτή», και παρά το γεγονός ότι ανάλογο αίτημα είχε απορριφθεί την πρώτη φορά που υποβλήθηκε, οι δικηγόροι Ασπασία Ταραχοπούλου και Αντωνία Λεγάκη υπέβαλαν εκ νέου αίτημα στη δικαστική λειτουργό που χειρίζεται τη δυσώδη αυτή υπόθεση να καταθέσει συμπληρωματικά η ανήλικη.

Στο μεταξύ, από την πλευρά της η αρμόδια αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, ήδη παρενέβη στην υπόθεση και ζητά να τεθεί το παιδί υπό αυξημένη επιτήρηση ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον άλλα περιστατικά εκφοβισμού και απειλής της ζωής της.

Σύμφωνα με τις δικηγόρους του κοριτσιού, η 12χρονη μπορεί να καταθέσει και να υποδείξει στις Αρχές 6 ή 7 νέα πρόσωπα, τα οποία επί του παρόντος έχουν μείνει εκτός του κύκλου των κατηγορουμένων. Τα ονόματα μάλιστα τα έχει ήδη πει στις δικηγόρους της, οι οποίες με τη σειρά τους τα συμπεριέλαβαν στο αίτημα προς την ανακρίτρια με στόχο την ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης που έχει σοκάρει την ελληνική κοινωνία.

Τρομοκράτηση

Το κρισιμότερο όμως, πέρα από την αυτονόητη υποχρέωση της δικαιοσύνης για τη διερεύνηση κάθε πτυχής της ιστορίας αυτής είναι να σωθεί η ζωή του παιδιού, το οποίο πρόσφατα δέχθηκε επίθεση από άγνωστο δράστη.

Αίσθηση μάλιστα έχει προκαλέσει η αναφορά της 12χρονης, έτσι όπως μεταφέρθηκε μέσω ανακοίνωσης από τους δικηγόρους της οικογένειας, πως ο άνθρωπος που επιχείρησε να μπει στο σπίτι είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του αλλά και καλυμμένα τα παπούτσια του με ποδονάρια για να μην αφήσει ίχνη που θα τον προδώσουν.

«Είναι προφανές ότι επιχειρείται η τρομοκράτηση, ήδη έχουμε απόπειρα δολοφονίας του παιδιού», ανέφερε μεταξύ άλλων η Αντωνία Λεγάκη, τονίζοντας πως «καθιστούμε υπεύθυνους και τους πολιτικούς προϊσταμένους και τους θεσμικούς αρμοδίους για την ασφάλεια του παιδιού, γιατί αυτή τη στιγμή το έγκλημα που διαπράττεται είναι κακουργηματική έκθεση σε κίνδυνο».

Τι υποστηρίζει η ΕΛ.ΑΣ.

Χθες πάντως το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έδωσε τη δική τoυ εκδοχή στις αναφορές των δικηγόρων επισημαίνοντας ότι «η καταγγελία της ανήλικης, που είναι το κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση του Κολωνού, εξετάζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες με τη δέουσα προσοχή, ώστε να διαπιστωθούν με ακρίβεια τα πραγματικά περιστατικά».

Όπως υπογραμμίζεται «μετά την καταγγελία, άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες και η ανήλικη κατέθεσε για το συμβάν, παρουσία ψυχολόγου, ενώ επιπλέον δόθηκε παραγγελία για εξέταση από ιατροδικαστή. Παράλληλα, ο χώρος όπου έλαβε χώρα το καταγγελλόμενο συμβάν ερευνήθηκε από αρμόδιο κλιμάκιο Εγκληματολογικών Ερευνών».

Η ΕΛ.ΑΣ. στις καταγγελίες περί μη φύλαξης της 12χρονης υποστηρίζει ότι: «Η εν λόγω οικία επιτηρείτο από διατιθέμενες περιπολίες, ανά τακτά διαστήματα, ωστόσο δεν φυλασσόταν μόνιμα λόγω μη υποβολής σχετικού αιτήματος, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία».

Πηγή: ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΑ ΝΕΑ

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα