Νέα ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε ο Λέτα

Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσε η ιταλική βουλή στην κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα, με 379 ψήφους υπέρ, 212 κατά και 2 αποχές. Την κυβέρνηση συμμαχίας υπό τον κεντροαριστερό πρωθυπουργό υποστηρίζουν το Δημοκρατικό Κόμμα, το μετριοπαθές κέντρο της Επιλογής Πολιτών και της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης και τη Νέα Κεντροδεξιά του Αντζελίνο Αλφάνο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης εμπιστοσύνης στην βουλή, σημειώθηκε ένταση ανάμεσα στους εκπροσώπους του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος και σε βουλευτές του Κινήματος Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο.

Αφορμή ήταν ότι ο πρωθυπουργός Λέτα επέκρινε δηλώσεις του Γκρίλο, ο οποίος είχε υποστηρίξει πως ορισμένοι δημοσιογράφοι δεν τιμούν το λειτούργημά τους. Πρόσφατα ο ιδρυτής του Κινήματος Πέντε Αστέρων είχε εξαπολύσει επί προσωπικού μάλιστα μια επίθεση εναντίον γνωστού δημοσιογράφου της εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα.

Οι βουλευτές των Δημοκρατικών σηκώθηκαν όρθιοι για να χειροκροτήσουν τον Λέτα, ενώ από τα έδρανα του Κινήματος Πέντε Αστέρων, ξεκίνησε ηχηρή αμφισβήτηση του επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Στο μεταξύ, μέλη του κινήματος διαμαρτυρίας κατά του φορολογικού βάτους και της ανεργίας, η οποία οργανώθηκε αρχικά από οδηγούς φορτηγών, επανέλαβαν και σήμερα το απόγευμα ότι «σύντομα πρόκειται να φτάσουν στην Ρώμη με μαζικές κινητοποιήσεις και αίτημα την παραίτηση της κυβέρνησης».

 

 

Διαβάστε επίσης