«Νέα Συμφωνία» κατά της ανεργίας

Παρίσι και Βερολίνο αναμένεται να παρουσιάσουν στα τέλη του μήνα ένα κοινό σχέδιο αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη, γράφει σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Rheinische Post.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η κοινή πρωτοβουλία του γάλλου υπουργού Εργασίας Μισέλ Σαπέν και της γερμανίδας ομολόγου του Ούρσουλα φον ντεν Λάιεν, με την ονομασία «Νέα Συμφωνία για την Ευρώπη» κατά το «New Deal» του 1933 του αμερικανού προέδρου Φρανγκλίνου Ντελάνο Ρούσβελτ, θα παρουσιαστεί σε διάσκεψη στο Παρίσι στις 28 Μαΐου που έχει οργανώσει ο γερμανο-αμερικανός επενδυτής Νίκολας Μπεργκρίν.

Το σχέδιο το οποίο- σύμφωνα με το δημοσίευμα- προσυπογράφουν μεγάλες επιχειρήσεις, προβλέπει ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα χορηγήσει δάνεια πολλών δισεκατομμυρίων στις επιχειρήσεις που θα δεσμευτούν ότι θα προσλάβουν ή θα εκπαιδεύσουν νέους.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη συμφωνήσει να διαθέσει 6 δισεκατομμύρια ευρώ ως το 2020 στον αγώνα κατά της ανεργίας των νέων, η οποία για παράδειγμα στην Ισπανία, πλήττει τον ένα στους δυο νέους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η «Νέα Συμφωνία» θα είναι εγγύηση για την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η οποία θα μπορέσει έτσι να χορηγήσει δάνεια ύψους 60 δισεκατομμυρίων ευρώ στις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα