Νέα συνάντηση του Μητσοτάκη με τον Αμερικανό πρέσβη

Για περισσότερο από μισή ώρα είχε συνάντηση με τον Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, σήμερα στο Γραφείο του στη Βουλή, ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρι Πάιατ.

Είναι χαρακτηριστικό  ότι την ώρα που ο κ. Πάιατ ήταν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στον πρώτο όροφο της Βουλής στην επιτροπή εξοπλιστικών προγραμμάτων  ο Πάνος Καμμένος μαζί με την ηγεσία του στρατεύματος ενημέρωνε και συνεχίζει να ενημερώνει για την αναβάθμιση των αεροσκαφών F 16 που πρόσφατα αποφάσισε  το ΚΥΣΕΑ. Μέχρι στιγμής η  γκρίνια που διατυπώνεται στην επιτροπή  αφορά το γεγονός ότι ο κ.  Καμμένος πριν ενημερώσει την επιτροπή  πήρε μέρος στο  ΚΥΣΕΑ όπου και  ελήφθη η απόφαση για την αναβάθμιση.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες σε μια στιγμή έντασης ο κ. Καμμενος είπε σε βουλευτές της αντιπολίτευσης «αν δεν σας αρέσει η συμφωνία να την πάρω πίσω». Σημαντικό είναι επίσης ότι από την σημερινή συνεδρίαση απείχε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Νίκος Φίλης, ο οποίος πολλές φορές στο παρελθόν έχει διατυπώσει ενστάσεις για το θέμα της αναβάθμισης των συγκεκριμένων αεροσκαφών.

Όσον αφορά το κόστος σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός άμυνας ανέφερε ότι δεν θα ξεπεράσει τα 1,1 δισ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης