ΝΕΑ ΤΟΥΜΠΑ: Ο Μητσοτάκης θέλει. Ο Ιβάν θέλει να τη χτίσει ο Μητσοτάκης;

Ο Σαββίδης που έπαθε… αφωνία στις αναγγελίες του Κυριάκου στη ΔΕΘ, δεν θέλει να του δώσει πόντους στη Θεσσαλονίκη και ίσως περιμένει τον… Τσίπρα, που μαζί με τον Καμμένο φλόμωσαν στο ψέμα τον λαό του ΠΑΟΚ

Του Χαρίλαου Τουμπιώτη

 

Να μπω στο ψαχνό, κατ’ ευθείαν: Ο Ιβάν Σαββίδης είναι στην Ελλάδα ή δεν είναι; Έχει έρθει από το Ροστόφ και την έπεσε στο Πόρτο Καράς. Μάλιστα. Και ποιος το έγραψε αυτό; Το Σαββιδοτεχνείο. Μίλησε κανένας μαζί του; Υπάρχει κανένα βίντεο που να τον δείχνει να περπατάει στο ξενοδοχείο; Υπάρχει καμία φωτογραφία; Ερώτηση κάνω. Τις προάλλες έκανε μια τηλεσύσκεψη με τον Λουτσέσκου «από το Πόρτο Καράς», γράψανε οι Σαββιδοτέχνες. Τηλεσύσκεψη μπορείς να κάνεις κι από την Ανταρκτική, κανένας δεν ξέρει πού είσαι. Το ίδιο και που μίλησε με τους δημοσιογράφους των Μέσων του.

Και γιατί σ’ το λέω αυτό; Γιατί τα ΠΑΟΚια άρχισαν ν’ ανησυχούν για τον ηγέτη τους. Σου λέει, εδώ ο κόσμος καίγεται κι εμείς δεν ξέρουμε πού είναι ο Ιβάν. Δίκιο έχουν. Πρεμιέρα με τον ΠΑΣ έγινε στην Τούμπα την περασμένη Κυριακή. Φάτσα-μόστρα έπρεπε να είναι ο Ιβάν στα επίσημα. Και να χαιρετάει τον λαό του. Τώρα, θα πεις, άπαξ και βλέπεις το κακό να έρχεται, πας καταπάνω του; Δεν λέει. Μπορεί να είπε ο Ιβάν ότι με τις γεροντάρες που έχω μαζέψει, μπορεί να γίνει κανένα πατατράκ και να μην ξέρω από πού να φύγω. Είναι κι αυτό μία εξήγηση. Τώρα, θα πεις, ο Ιβάν είπε ότι δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με τον κόσμο, γιατί εμβολιάστηκε τρεις φορές και δεν παράγει αντισώματα ο οργανισμός του. Δεκτόν. Με την υγεία δεν μπορεί να παίζει κανένας.

Άλλο θέλω να σου πω σήμερα. Και πολύ σοβαρό. Ρωτάω. Ο Ιβάν Σαββίδης, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ με το χοντρό χρήμα που το κουβάλαγε σε σακούλες νάιλον, όταν παλιά ερχότανε από το Ροστόφ, πράγματι θέλει να γίνει το γήπεδο; Άλλο τι έλεγε πριν από τον κορωνοϊό, άλλες εποχές ήταν τότε, άλλα τα δεδομένα. Που έλεγε, δηλαδή, ότι θα ξηλωθεί ο ίδιος για τη νέα Τούμπα και δεν έχει ανάγκη το κράτος.

Και μην πει κανένα κορόιδο γιατί σ’ το λέω αυτό. Άπαξ και βγαίνει ο πρωθυπουργός της χώρας και σ’ το λέει ότι μέχρι τέλους του έτους θα έχει υπογραφτεί το Προεδρικό Διάταγμα και σε καλεί ως «επενδυτή» να αρχίσεις να την ψάχνεις, δεν κάνεις τουμπέκα. Βγαίνεις και λες δυο λόγια. Ή, «ευχαριστούμε τον κύριο Πρωθυπουργό κι εμείς είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε δουλειά», ή δηλώνεις «η κυβέρνηση αυτή εμπαίζει και εμένα προσωπικά και τον λαό του ΠΑΟΚ, δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη».

Έτσι είναι. Δεν μπορείς να σφυρίζεις αδιάφορα. Ο λαός του ΠΑΟΚ περιμένει κάτι ν’ ακούσει από σένα. Ο Ιβάν Σαββίδης είσαι. Αυτός, όμως, τουμπεκί ψιλοκομμένη. Και μόνο η «Α» και η iapopsi.gr το επεσήμαναν αυτό το πράγμα, κανένα άλλο Μέσο, ότι ο Ιβάν έπαθε αφωνία στις δηλώσεις Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Άπαξ και καίγεσαι για να φτιάξεις το γήπεδο, κάτι λες. Περιμένει ο κόσμος. Γι’ αυτό σου λέω ότι έχω αμφιβολίες αν πράγματι θέλει να φτιάξει το γήπεδο ο Σαββίδης. Τώρα, μ’ αυτές τις παπαριές του Γιωργάκη Σαββίδη, του instaGiorgis όπως τον λέμε εδώ, δεν ασχολούμαι. Κάτι από την Καινή Διαθήκη έγραψε, αλλά κανένας δεν κατάλαβε. Δηλαδή, ο ΠΑΟΚτσής θέλει να ακούσει ένα «ναι» ή ένα «όχι», κι ο μικρός Γιωργάκης τού γράφει για τον Ιωνάθαν και τη Ραχήλ και ποιον είχαν πατέρα τα παιδιά του Ζεβεδαίου. Φοβερά πράγματα.

Εκτός κι αν συμβαίνει το άλλο. Κι αυτό μέσα στο παιχνίδι είναι. Πολιτικός είναι ο Ιβάν Σαββίδης. Δηλώσεις υπέρ του Τσίπρα είχε κάνει, ότι είναι ο Πούτιν της Ελλάδας και ο Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός. Και θα δεχτεί να του φτιάξει ο Μητσοτάκης γήπεδο; Και τι θα γίνουνε τα πελατάκια οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, που νομίζει ότι τους κατευθύνει τι να ψηφίσουνε; Πλάκα κάνουμε τώρα;

Έτσι είναι. Άπαξ και προχωρήσει η Τούμπα, ζήτω που καήκαμε, σου λέει ο Ιβάν. Πήρε που πήρε ψίχουλα ο Τσίπρας, έτσι και μας φτιάξει γήπεδο ο Μητσοτάκης την κάτσαμε τη βάρκα στη στεριά. Δεν πρόκειται να ξανάρθει στον αιώνα τον άπαντα στην κυβέρνηση ο ταβάριτς ο Αλέξης, για να έχουμε αγκαλίτσες και φιλάκια.

Γι’ αυτό κι ο Μητσοτάκης τον κάλεσε να βγει μπροστά. Διότι, ποιος μου λέει εμένα ότι ο Ιβάν επίτηδες το κωλοβαράει με το γήπεδο για να τα φορτώσει όλα στον Κυριάκο, επειδή δεν θα γίνει; Είπαμε. Πολιτικός είναι ο Ιβάν. Στην ίντριγκα της Σοβιετικής Ένωσης μεγάλωσε, όχι στη Μενεμένη και στο Κορδελιό.

Σ’ το προχωράω. Αυτό το Σαββατοκύριακο ο Τσίπρας θα πάει στη ΔΕΘ να πει πως θα σώσει την Ελλάδα από τα χέρια του Μητσοτάκη. Την έσωσε μια φορά και θέλει να την ξανασώσει. Τους κατοίκους της χώρας δεν τους ρώτησε αν θέλουν να τους ξανασώσει, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία. Να μην ξεφύγω, όμως.

Ο Ιβάν θα πάει να στηθεί στο περίπτερο του ΠΑΟΚ στην Έκθεση, όπως ο Καρυπίδης περιμένοντας τον Μητσοτάκη; Δεν νομίζω. Γιατί δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με κόσμο. Αλλά κι έτσι να μην ήτανε, δεν είναι κανένα κορόιδο ο Σαββίδης. Άπαξ και πήγαινε, θα καρφωνότανε. Αυτά τα πράγματα γίνονται πίσω από την κουρτίνα, μάστορα, όχι φόρα-παρτίδα. Κι άντε κι αρχινάει ο Αλέξης τις δηλώσεις, ότι έχει πλάνο να σώσει την Ελλάδα, κι έρχεται η στιγμή να μιλήσει για τη Νέα Τούμπα. Τι θα πει; Ότι ο Μητσοτάκης εμπαίζει τον Σαββίδη και τον λαό του ΠΑΟΚ; Μπορεί να σηκωθούν τίποτα καρέκλες από μόνες τους και να φύγουνε από το Βελλίδειο. Χόρτασε ο λαός του ΠΑΟΚ από τις υποσχέσεις του Αλέξη. Σίγουρο το είχε ο λαός του ΠΑΟΚ, ότι μόλις επιστρέψει ο Τσίπρας στην Αθήνα, την άλλη μέρα θα πάνε οι μπουλντόζες και θα γκρεμίζουνε την παλιά Τούμπα. Και τι έγινε; Μια τρύπα στο νερό.

Αν και όταν θα μιλήσει για τη νέα Τούμπα –αν μιλήσει–, θα πρέπει να έχει δίπλα του τον Πάνο τον Καμμένο. Και να δείχνουν στον προτζέκτορα τις φωτογραφίες που έβγαλε ο Πάνος με τον Χρυσοστομάκη – Μάκη Γκαγκάτση έξω από την Τούμπα. Με τον Γκαγκάτση να δείχνει τη φανέλα με το «12» στην πλάτη και ο Πάνος να γελάει λες κι έβλεπε καμία παλιά ταινία με τον Βέγγο.

Και τώρα που το θυμήθηκα, ο Αλέξης Τσίπρας, ο μέγας ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης θ’ αναφερθεί στο γήπεδο του Άρη; Να σ’ το πω καλύτερα, θα ερωτηθεί στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου να πει έστω μια κουβέντα για το γήπεδο που θέλει να φτιάξει ο Καρυπίδης στην Πυλαία; Ο Μητσοτάκης το είπε καθαρά, ότι είναι ίδιο πράγμα με το Βοτανικό. Δίνει τη «Λεωφόρο» ο Παναθηναϊκός και μετακομίζει τον Βοτανικό. Ο Άρης δίνει το Χαριλάου και θέλει να φτιάξει γήπεδο στο αεροδρόμιο. Θα ερωτηθεί ο Αλέξης ή η συνέντευξη είναι σούξου-μούξου; Κι αν ερωτηθεί ο Αλέξης, σ’ το λέω από τώρα τι θα πει. Ότι κάτι έπρεπε να πει ο Μητσοτάκης και για τον Άρη, και το είπε αέρα-πατέρα. Αυτό θα πει.

Κι άπαξ και διαβάσεις το Σαββιδοτεχνείο, δεν χρειάζεσαι πάνω από δύο δεύτερα για το καταλάβεις. Το έγραψαν καθαρά, ότι ο Μητσοτάκης το είπε αυτό για το γήπεδο του Άρη, επειδή κάτι έπρεπε να πει. Και ποιος το είπε αυτό; Ένας οπαδός του Άρη και το κάνανε θέμα, επειδή το έγραψε κάπου ένας οπαδός του Άρη. Φοβερά πράγματα, μάστορα. Αυτή είναι δημοσιογραφία, σου λένε οι Σαββιδοτέχνες.

Άμα είναι έτσι, γιατί δεν κάνουνε θέμα που πολλοί οπαδοί, του Άρη σου λέω εγώ, ότι του ΠΑΟΚ ή της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού, γράφουνε ότι ο Ιβάν Σαββίδης θέλει να την κοπανήσει από τον ΠΑΟΚ, επειδή απέτυχε να παίξει ρόλο με το Σκοπιανό; Άλλος πάει και γράφει ότι δεν είναι δικά του τα λεφτά. Ότι να ’ναι. Αυτό, όμως, γιατί δεν το προβάλλουνε τα media του Ιβάν; Κι επειδή ο Ιβάν άρχισε να μαζεύει το χρήμα και να μη δίνει μία στις μεταγραφές και τον άφησε με γεροντάρες τον ΠΑΟΚ, δικαιώνονται όλοι αυτοί που λένε ότι θα την κοπανήσει. Είναι και το Open TV που πάει κατά διαόλου, του φεύγουνε όλοι οι καλοί ο ένας μετά τον άλλον, τι να υποθέσει, ρε, ο σοβαρός οπαδός του ΠΑΟΚ; Ότι ο Σαββίδης μένει; Να κάνει τι; Να περιμένει τον Τσίπρα να ξαναγίνει πρωθυπουργός; Ούτε, βέβαια, είπε τίποτα το φοβερό ο Σαββίδης, που μίλησε με τους δημοσιογράφους. Ότι δεν πωλείται ο ΠΑΟΚ και το Open TV, είπε. Γιατί δεν έριξε χρήμα στην αγορά, δεν είπε. Χαίρετε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα