Νέα Τούμπα: Παραμύθια ο Αλέξης, μπορεί ο Μητσοτάκης

Ένα χρόνο πουλάνε φούμαρα στους ΠΑΟΚτσήδες και τώρα λένε ότι δεν προλαβαίνουν λόγω εκλογών… Έξαλλος ο Ιβάν με Τσίπρα, αλλάζει ρότα στο ΟPEΝ και περιμένει τον Μητσοτάκη

Να κάνουμε μια σούμα για τις εκλογές. Ο λαός του ΠΑΟΚ βγάζει κυβερνήσεις. Κι άμα λέμε ο λαός του ΠΑΟΚ, καμία σχέση με τον Ιβάν και τον Γιωργάκη και το Σαββιδοτεχνείο. Ο λαός του ΠΑΟΚ. Άλλο πράγμα είναι ο λαός του ΠΑΟΚ. Εκεί την πάτησε ο Αλέξης, που έτσι και τον έπιανε το καλοκαίρι θα κυκλοφορούσε με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στη Μακεδονία, μπας και έπαιρνε κανένα ξεροκόμματο.

Τον πρόλαβαν τα γεγονότα, ωστόσο, τον Αλέξη. Την έπαθε όπως η Μπαρτσελόνα με τη Λίβερπουλ και κρέμασε τ’ αυτιά. Πάει η ζωντάνια του Αλέξη. Άλλον άνθρωπο έβλεπες τις νύχτες της σφαλιάρας, καμία σχέση με τον ροδαλό τον Τσίπρα και τον σοσιαλιστικό λόγο με τη φωνή του Ανδρέα Παπανδρέου. Κανένας δεν του είπε, Ανδρέας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι.

Ούτε έβγαζε κανέναν τσογλανισμό ο Ανδρέας, όπως ο Αλέξης. Ο Ανδρέας έχανε στις εκλογές κι έλεγε ότι κέρδισε η δημοκρατία και ο κόσμος ξεσκιζότανε στο παλαμάκι, ρε, πλάκα κάνουμε τώρα; Ποιος Τσίπρας και παπαριές. Ντεμέκ Ανδρέας, που λένε και στη Μακεδονία.

Το πήραμε το μήνυμα, έλεγε ο Ανδρέας όταν έχανε. Το πήραμε, είπε και ο Αλεκάκις. Σημασία έχει πώς το έλεγε ο Ανδρέας και πώς ο Αλέξης. Κι όχι μονάχα αυτό. Αυτά τα έλεγε ο Παπανδρέου πριν από 30 χρόνια και τα λέει ο Αλέξης σήμερα. Τουλάχιστον, ας έλεγε, το πήραμε το message για να είναι και μέσα στην εποχή.

Ξεφύγαμε, όμως, για τον λαό του ΠΑΟΚ μιλάγαμε. Τεράστιος είναι ο λαός του ΠΑΟΚ, αυτό έχω να πω εγώ. Τραβάει μονάχος του, χωρίς κανένα χαλινάρι από τον Σαββίδη. Αχειραγώγητος. Αυτό έδειξαν οι εκλογές. Φαγώθηκε το Σαββιδοτεχνείο ότι έπρεπε να ψηφιστεί ο Αλέξης στις εκλογές.

Όχι στα ίσια, βέβαια. Και στα κομμάτια-σανό που τάιζαν τον λαό του ΠΑΟΚ, δεν ανέφεραν ούτε μια φορά τη λέξη Μακεδονία. Και καλά, προέχει το καλό του ΠΑΟΚ, όχι η Μακεδονία. Αυτό γράφανε στο Σαββιδοτεχνείο. Κι όχι μονάχοι τους, βέβαια. Εντολές εκτελούσαν. Δεν γίνεται να πληρώνει ο Ιβάν κι ο Σαββιδοτέχνης να γράφει ό,τι του κατέβει. Απλά πράγματα είναι αυτά.

Κι έρχονται οι εκλογές και βάζεις τον έναν πίνακα δίπλα στον άλλονα. Μιλάμε ότι τον Αλέξη τον χτύπησε ρεύμα. Κι εγώ δεν σου λέω ότι όλοι αυτοί που τον μαυρίσανε τον Αλέξη ήταν όλοι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Στη Μακεδονία, ωστόσο, ο ΠΑΟΚ είχε το επάνω χέρι σε κόσμο πριν από τις Πρέσπες.

Κατραπακιές έφαγε ο Αλέξης. Κοίτα και τι έγινε στη Θεσσαλονίκη. Σήμερον κρεμάται επί ξύλου, λένε τα νούμερα για τον φουκαρά τον Αλέξη. Έχασε 14-0 στην Α΄ Θεσσαλονίκης και 15-0 στη Β΄ Θεσσαλονίκης. Απλά πράγματα είναι αυτά.

Ο λαός του ΠΑΟΚ σού λέει, καλός κι άγιος ο Ιβάν, αλλά πρώτα είμαστε Έλληνες και μετά ΠΑΟΚ. Κι ο Αλέξης με τον κολοσσό Νίκο Κοτζιά την έπαιξε στο πόκερ τη Μακεδονία με σημαδεμένη τράπουλα. Αντίο και να μας γράφεις, δηλαδή, πονηράκο Αλέξη.

Τι έγραψε η «Α» στο περασμένο φύλλο; Ότι ο Σαββίδης δεν παίζει κανέναν ρόλο στον λαό του ΠΑΟΚ. Κανένας δεν επηρεάζει, αυτό έδειξαν οι εκλογές. Τζάμπα που τον έβγαλα και Μπερλουσκόνι της Βόρειας Ελλάδας. Μάλιστα.

Και πλακώνουνε τα μπινελίκια στο facebook οι ΠΑΟΚτσήδες. Κάτω τα χέρια από τον Ιβάν και τα ρέστα. Μάλιστα. Που πάει να πει, δηλαδή, ότι δεν διάβασε κανένας το κείμενο. Του λες του ΠΑΟΚτσή, μπράβο, ρε μάγκα, που είσαι ελεύθερος άνθρωπος, δεν γουστάρεις κανέναν στο κεφάλι σου, είσαι αδούλωτος, και πάει και σε βρίζει.

Κι όχι ότι με νοιάζει, βέβαια. Δουλειά σοβαρή κάνουμε στην εφημερίδα. Άπαξ κι είναι κολλημένος, δεν είσαι για μας, τράβα στο Σαββιδοτεχνείο που σ’ τα λέει ωραία. Και γήπεδο σου έφτιαξε το Σαββιδοτεχνείο, να μπεις μέσα τον Σεπτέμβριο.

Κανένας λαός δεν κέρδισε όταν ταυτίστηκε με τον ηγέτη του. Με κανέναν ηγέτη του. Μόνο οι τυφλόμυγες κι οι τυφλοπόντικες το κάνουνε. Ο σοβαρός άνθρωπος μπορεί ν’ αποθεώνει τον Μαρινάκη, τον Τσίπρα, τον Μητσοτάκη, τον Σαββίδη, τον Μελισσανίδη, αλλά κρατάει και μια πισινή.

Κι ο λαός του ΠΑΟΚ απέδειξε στις εκλογές ότι είναι αυτόβουλος. Δεν κουμαντάρεται από κανέναν. Ούτε από τον Σαββίδη, ούτε από τα tweet του Τσίπρα ότι έχει μερίδιο στο πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ.

Διότι, μάγκα μου, πρώτα είναι η εθνική σου συνείδηση και μετά η τσέπη σου. Κι ο Τσίπρας σ’ τα πήρε και τα δυο και ο Ιβάν έκοβε βόλτες στο Ροστόφ εκείνες τις μέρες των Πρεσπών. Κι αυτό δεν είναι ψέμα.

Και γράφει ο άλλος στα σχόλιά του ότι διχάζω τον λαό. Πλάκα μού κάνεις; Άπαξ και σου γράφω ότι προέχει η πατρίδα σου κι η τσέπη σου και μετά ο κάθε ηγέτης που παίζει τα παιχνίδια του, αυτό είναι διχαστικό; Τα μάτια σού ανοίγω. Να σκέφτεσαι. Να μη σε πιάνει κώτσο κανένα σαΐνι σαν τον Αλέξη και να σου πουλάει παραμύθι.

Πάμε παρακάτω. Για τον Ιβάν Σαββίδη θα σου μιλήσω τώρα. Έγραψα την προηγούμενη φορά ότι με το ζόρι έβγαλε τον Ζαγοράκη στα χασομέρια. Κι αρχίζει ο άλλος ν’ απαντάει ότι έβγαλε και τον Ζέρβα. Μάλιστα. Και γιατί δεν τον έβγαλε από την πρώτη Κυριακή ο Σαββίδης και το κράτησε σε αγωνία το παιδί;

Γιατί πήρε σκάρτο 15% την πρώτη Κυριακή, αφού τον υποστήριζε ο Σαββίδης; Κι αν ο Ταχιάος δεν το έπαιζε αντι-ΠΑΟΚ λέγοντας να βγούνε οι σημαίες του ΠΑΟΚ από το δημαρχείο κι έλεγε και μια καλή κουβέντα για τον νταμπλούχο ΠΑΟΚ, θα έβγαινε ο Ζέρβας; Δεν νομίζω. Κι αφού ο Ταχιάος έλεγε τρελίτσες, βγήκε ο Ζέρβας.

Και τι έκανε ο Σαββίδης μετά τη νίκη του Μητσοτάκη; Έγειρε προς τα δεξιά. Λογικά πράγματα είναι αυτά για έναν επιχειρηματία. Σήμερα είναι με τον έναν, αύριο με τον άλλον. Όπου φυσάει ο αέρας και φέρνει χρήμα. Να σου πω ποια είναι η διαφορά; Ο Σαββίδης πήγε στον Μητσοτάκη, δεν ήρθε ο Μητσοτάκης στον Σαββίδη.

Το αντίθετο από αυτό που έκανε ο Αλέξης, δηλαδή. Ο Αλέξης πήγε και τον βρήκε τον Ιβάν, γιατί μυρίστηκε ψητό από τον λαό του ΠΑΟΚ και δώσ’ του φωτογραφίες με τον «δικέφαλο». Ο Σαββίδης πάει για δεύτερη φορά στον Μητσοτάκη. Την πρώτη ήταν με τον Μαρινάκη. Αυτό μόνο εγώ σ’ το έγραψα. Η δεύτερη είναι τώρα.

Πήρες χαμπάρι τι στροφή πήρε το ΟΡΕΝ του Ιβάν; Ούτε ο Λιούις Χάμιλτον στην πίστα του Μπαχρέιν, τέτοια στροφή. Εκεί που χάιδευαν τους ΣΥΡΙΖΑίους, πάρ’ τα να γουστάρεις. Τελειωμένος είναι ο Αλέξης από το κανάλι του Ιβάν.

Μέχρι και τον Λαζόπουλο τον ξεφόρτωσε κι αυτόν ο Σαββίδης. Γιατί τον είχε πάρει τον Λάκη στο OPEN; Για να περνά τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, βέβαια. Πάει ο Λάκης, να ’ταν κι άλλος. Και γιατί δεν του ανανέωσε τη σύμβαση ο Ιβάν; Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια.

Και γιατί πάει στον Μητσοτάκη ο Ιβάν; Για τη νέα Τούμπα. Γι’ αυτό. Είδε κι απόειδε ότι με τον Αλέξη και τον Καμμένο τον Πάνο, χόρτασε παραμύθι. Μόνο η «Α» σ’ το έγραψε ότι η Τούμπα πάει να γίνει με τη ΝΔ, γιατί υπάρχει πρόβλημα με το Υπερταμείο, όταν στο Σαββιδοτεχνείο γράφανε για χωροταξικά και άλλες τέτοιες παπαριές.

Και ρωτάω τώρα εγώ. Αφού υπάρχει πρόβλημα με τη γραφειοκρατία, πού είναι ο Αλέξης να λύσει το πρόβλημα; Μ’ ένα τηλέφωνο θα μπορούσε να το καθαρίσει. Κι όχι μονάχα αυτό, αλλά και το Καυτανζόγλειο μαζί. Κι εκεί πρόβλημα υπάρχει.

Τι να σου κάνει, όμως, κι ο Αλέξης. Με τι καρδιά να ασχοληθεί με το γήπεδο του ΠΑΟΚ όταν οι ΠΑΟΚτσήδες τον έριξαν στο 20% στη Μακεδονία; Γι’ αυτό πάει στον Μητσοτάκη ο Ιβάν – και καλά κάνει, δηλαδή. Από παραμύθι είναι χορτασμένος από τον Αλέξη. Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες, λέει ο λαός. Ο Τσίπρας πάει να φτιάξει νέο γήπεδο στον Παναθηναϊκό τώρα, αφού έφτιαξε στον ΠΑΟΚ. Δεν πουλάει, πλέον, το παραμύθι στη Βόρεια Ελλάδα και το μετέφερε στην Αττική.

Σ’ το τελειώνω. Να σου δώσω και την είδηση. Ο ΠΑΟΚ θα φτιάξει γήπεδο. Όπως σ’ το λέω. Ο Μητσοτάκης θα το φτιάξει το γήπεδο και θα το πιστωθεί ο δήμος Θεσσαλονίκης. Ο Ζέρβας και οι άλλοι. Ο μπαμπάς του Ζέρβα έχτισε το γήπεδο, ο γιος θα το ξαναχτίσει.

Ο Μητσοτάκης δεν πρόκειται να φορέσει καμία φανέλα του ΠΑΟΚ, ούτε στα εγκαίνια δεν θα πάει. Έτσι θα είναι η κυβέρνησή του. Δεν πρόκειται να πανηγυρίζει επειδή έφτιαξε ένα γήπεδο σ’ έναν σύλλογο που εκφράζει τον πόνο από τις χαμένες πατρίδες. Δεν θα γίνει σαν τον Πολάκη να επικοινωνεί και να πανηγυρίζει ότι τα νοσοκομεία της χώρας για μία μέρα δεν έχουν έλλειψη από γάζες, άρα κάνει σωστά τη δουλειά του.

Έτσι είναι. Ο Μπουτάρης ό,τι ώρα ήθελε έπαιρνε τηλέφωνο τον Τσίπρα. Έκανε τίποτα για το γήπεδο του ΠΑΟΚ; Ενημέρωσε ποτέ τον λαό του ΠΑΟΚ ότι υπάρχει πρόβλημα με το Υπερταμείο; Όχι βέβαια. Κλασικός ΣΥΡΙΖΑίος ο κυρ-Γιάννης. Γι’ αυτό του έφυγε και ο Ζέρβας από την παράταξη.

Ο Μάκης πουλάει παραμύθι

Βγαίνει και ο Μάκης ο Γκαγκάτσης, ο υιός, και λέει ότι υπάρχει πρόβλημα με τη νέα Τούμπα. Μάλιστα. Και γιατί δεν το λύνει; Κράτος δεν είναι ο Σαββίδης; Φίλος του ΠΑΟΚ δεν είναι ο Τσίπρας; Σε τέτοιες στιγμές τον θέλεις τον πρωθυπουργό να είναι δίπλα στην ομάδα κι όχι στη ΔΕΘ για να κάνει φάτσα μόστρα φινιστρίνι.

Έτσι είναι. Να βγει να το πει ο Μάκης ο Γκαγκάτσης, ότι πέσαμε έξω με τον Αλέξη, κάναμε λάθος. Υπάρχει πρόβλημα με μια τροπολογία, σου λέει ο Μάκης ο υιός. Και τον ΠΑΟΚτσή τι τον νοιάζει, ρε Μάκη; Γήπεδο θέλει, να ξεκαβλώσει. Και πας και του λες ότι υπάρχει πρόβλημα επειδή έρχονται εκλογές;

Και τι σημαίνει ότι έρχονται εκλογές; Σταμάτησε να δουλεύει το κράτος; Κι αν σταμάτησε, γιατί ο Αλέξης έβαλε καινούργιους στον Άρειο Πάγο;  Να μην το κουράζουμε. Γήπεδο ο ΠΑΟΚ θα χτίσει. Όχι με τα λόγια. Διάβασε το διπλανό κομμάτι και τα ξαναλέμε.

Ο Φάμελλος ρητορικά σκουπίδια

Και τώρα που το θυμήθηκα, για ν’ αποθεώσω και το Σαββιδοτεχνείο. Συνέντευξη με τον Φάμελλο είχαν τις προάλλες. Κι αντί να τον βάλουνε κάτω να τον χτυπήσουνε σαν χταπόδι, τον ρωτάγανε για φρου-φρου κι αρώματα. Θα είναι σύμβολο για την πόλη, σου λέει ο Φάμελλος του Περιβάλλοντος. Μάλιστα.

Για να είναι σύμβολο, όμως, θα πρέπει να χτιστεί πρώτα. Ή, μήπως, κάνω λάθος; Είπαμε, όμως, οι ΣΥΡΙΖΑίοι είναι ατσίδες στα παραμύθια της γιαγιάς. Δεν υπάρχουν δεύτεροι στην Ελλάδα. Ο Φάμελλος το ’χτισε ήδη το νέο γήπεδο της Τούμπας και δεν πήρε κανένας χαμπάρι.

Μέχρι και Μπερναμπέου το βάφτισε ο Σωκράτης. Μέχρι και μουσείο έφτιαξε. Και μετά έχτισε και το γήπεδο στον Βοτανικό. Κανένας δεν πλήρωσε φόρο για δηλώσεις. Κι αντί να του πούνε από το Σαββιδοτεχνείο, τι γίνεται και δεν προχωράει το έργο, τον αφήσανε να λέει ρητορικά σκουπίδια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα