Νέα τουρκική πρόκληση στα Ίμια: Τουρκική ακταίωρος παρενόχλησε ελληνικό αλιευτικό (ΒΙΝΤΕΟ)

Περιπολικό σκάφος του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ προσπάθησε να εκδιώξει το τουρκικό σκάφος

Δεν έχουν σταματημό οι τουρκικές προκλήσεις, καθώς σήμερα Πέμπτη τουρκικό σκάφος παρενόχλησε ελληνικό αλιευτικό στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων.

Συγκεκριμένα, μία τουρκική ακταιωρός με «στοιχεία 101» ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και με επικίνδυνους ελιγμούς πέρασε από το ελληνικό αλιευτικό σε «απόσταση αναπνοής» από την πλώρη του!

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή βρισκόταν και περιπολικό σκάφος του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ που προσπάθησε να εκδιώξει την τουρκική ακταιωρό.

Στο video από τη σημερινή πρόκληση, καταγράφεται με σαφήνεια η προκλητικότητα αλλά και η επικινδυνότητα των τουρκικών ενεργειών που προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση των Καλύμνιων ψαράδων και τα «γαλλικά» κατά των Τούρκων.

Το βίντεο από την νέα πρόκληση της Τουρκίας

Όπως μεταδίδει η Δημοκρατική της Ρόδου, τα τουρκικά σκάφη ακτοφυλακής συνεχίζουν τις προκλήσεις τους με επικίνδυνους ελιγμούς που πραγματοποιούν δημιουργώντας προβλήματα στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, καταστρέφουν αλιευτικά εργαλεία, ενώ οι ενέργειες τους εγκυμονούν και τον κίνδυνο προκλήσεως ακόμη και θερμού επεισοδίου με σκάφη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

 

Πηγή: Kalymnos-News.gr

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα