Νέα βόμβα απ’ τη Σοφία Μπεκατώρου: «Πλυντήριο της ΕΟΕ η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία»

Στην εκδίκαση της αγωγής που είχε καταθέσει η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία κατά του προπονητή ιστιοπλοΐας, Νικόλα Κακλαμανάκη, η «χρυσή» Ολυμπιονίκης, Σοφία Μπεκατώρου, κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του τελευταίου δηλώνοντας ότι η «Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία είναι «πλυντήριο» της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής».

Την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε η ακροαματική διαδικασία της αγωγής που είχε καταθέσει η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία κατά του προπονητή ιστιοπλοΐας, Νικόλα Κακλαμανάκη, ο οποίος κατηγορεί την ομοσπονδία για κακοδιαχείριση.

Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσε ενόρκως ως μάρτυρας η Σοφία Μπεκατώρου, η οποία σε ερώτηση του δικηγόρου της ΕΙΟ, Κωνσταντίνου Ντάλτα για το αν γνωρίζει έστω και μία περίπτωση υπεξαίρεσης της Ομοσπονδίας, απάντησε ενώπιον του δικαστηρίου ότι στη διάρκεια μίας συνεδρίασης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, στην οποία παρίστατο ως εκπρόσωπος των αθλητών ζητήθηκε να κλείσουν τα μικρόφωνα και αφότου συνέβη αυτό αναφέρθηκε ότι η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία είναι το «πλυντήριο» της ΕΟΕ.

H Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία έχει γνωστοποιήσει με επιστολή της προς την ΕΟΕ το γεγονός και της ζητά να πάρει θέση, διότι σε διαφορετική περίπτωση απειλεί να λάβει μέτρα τα οποία διαταράξουν τις σχέσεις τους.

O πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, ο οποίος ήταν πρόεδρος το επίμαχο διάστημα, τόνισε ότι: «Δεν έχω να κάνω καμία δήλωση έως ότου επιβεβαιώσω από τα πρακτικά του δικαστηρίου ότι όντως αυτά ελέχθησαν από την Σοφία Μπεκατώρου».

Aυτή είναι η δεύτερη «βόμβα» της Σοφίας Μπεκατώρου το 2021, αφού θυμίζουμε ότι στην αρχή της χρονιάς είχε καταγγείλει μέλος της προηγούμενης διοίκησης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας για βιασμό, το οποίο στάθηκε αφορμή για το ελληνικό #metoo, φέρνοντας στην επιφάνεια μία σειρά σεξουαλικών σκανδάλων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα