Νέες απεργίες σε ΕΜΠ και ΕΚΠΑ

Συνεχίζεται το αδιέξοδο στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς οι διοικητικοί υπάλληλοι του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, αλλά και του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας τους, έως και την ερχόμενη Τρίτη.

Η απόφαση αυτή «τορπιλίζει» την σε εξέλιξη διαδικασία του διαλόγου των διοικητικών υπαλλήλων με το υπουργείο Παιδείας, καθώς ο Κων. Αρβανιτόπουλος έχει θέσει ως προαπαιτούμενο το άνοιγμα του πανεπιστημίου Αθηνών και του ΕΜΠ για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για το θέμα της κινητικότητας.

Μάλιστα την Τετάρτη σε συνάντηση που είχε με την σύγκλητο και τους διοικητικούς του ΕΚΠΑ, είχε δεσμευτεί  ότι από τους υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα κανείς δεν θα απολυθεί.

«Ζήτησα από τον υπουργό να μην χάσει κανένας τη δουλειά του κι έλαβα τη σχετική δέσμευση» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Πάντως στη συνεδρίαση του συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου Αθηνών το κλίμα ήταν εκρηκτικό Στους κόλπους του συλλόγου υπάρχει διάσπαση, καθώς πολλοί τάσσονται υπέρ του ανοίγματος του ιδρύματος, ενώ σημαντική μερίδα υπαλλήλων επιθυμούν συνέχιση των κινητοποιήσεων και απόσυρση της ΚΥΑ για τη διαθεσιμότητα.

Ενδεικτικό της έντασης που επικρατεί στη συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ ήταν το λιποθυμικό επεισόδιο μιας γυναίκας που συμμετείχε στη συνέλευση.

Οι δύο σύλλογοι θα συνεδριάσουν εκ νέου την ερχόμενη Δευτέρα για να εξετάσουν εκ νέου την στάση τους.

Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση του συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΜΠ με τον υπουργό Παιδείας, καθώς παρά την κηρυχθείσα απεργία, οι υπάλληλοι παραμένουν προσηλωμένοι στη διαδικασία του διαλόγου με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Διαβάστε επίσης