Νέες προκλήσεις Ερντογάν: «Μας ικετεύσατε να μην ανοίξουμε τις πόρτες»

Αποφασισμένος να διαρρήξει τις σχέσεις του με την Ευρωπαϊκή Ένωση εμφανίζεται ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος Πρόεδρος, μιλώντας σε πόλη της ανατολικής επαρχίας Ερζερούμ, επιτέθηκε κατά του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για τη σκληρή κριτική του κατά της αιματηρής τουρκικής επιχείρησης στην πόλη Αφρίν.

«Φιλοξενούμε 3,5 εκατομμύρια πρόσφυγες από την Συρία. Μας ικετεύσατε να μην ανοίξουμε τις πόρτες. Αν το κάνουμε δεν θα βρίσκετε τρύπα να κρυφτείτε. Αποφασίστε επιτέλους τι θέλετε!», είναι το μήνυμα που έστειλε ο «σουλτάνος». Ακουμπώντας το χέρι στο φέρετρο Τούρκου στρατιώτη που έπεσε στην Αφρίν της βορείου Συρίας είπε ότι θέλει να γίνει κι ο ίδιος «μάρτυρας» κι υποστήριξε ότι ο Αλλάχ του υποσχέθηκε τη νίκη, που είναι πλέον κοντά.

«Φτάνουμε στο τέλος», είπε, τονίζοντας ότι η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση -υπό το όνομα «Κλάδος Ελαίας» θα συνεχιστεί και ότι θα ληφθούν όλα τα δυνατά μέτρα για την προστασία των αμάχων, που «καταπιέζονται».

Τέλος, δεν παρέλειψε δε να εξαπολύσει νέα φραστικά πυρά κατά των ΗΠΑ: «Είμαστε ένα έθνος ογδόντα ενός εκατομμυρίων. Δεν θα μας πουν τι να κάνουμε. Που είναι η FETΟ [η οργάνωση του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν]; Στην Πενσιλβάνια» [όπου ζει αυτοεξόριστος ο πρώην σύμμαχός του].

Διαβάστε επίσης