Νέες “βόμβες” Κοντονή για ΣΥΡΙΖΑ

Νέες βόμβες για την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα λίγο πριν τις εκλογές του Ιουλίου του 2019 έριξε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στο Action 24.

Ο κ. Κοντονής έκανε λόγο για δόλια και σκόπιμη μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα, προκειμένου υποθέσεις που ήταν να εκδικαστούν προεκλογικά να τεθούν στο αρχείο.

“Μίλησα και πλήρωσα για τις αλήθειες που είπα. Ψηφίστηκαν 1000 άρθρα σε μια συνεδρίαση. Και άλλαξε δολίως διάταξη κειμένου να μετατραπεί η δωροδοκία από κακούργημα σε πλημμέλημα. Υπήρξε σκοπιμότητα, το λέω ευθέως έτσι ώστε κάποιες δίκες να οδηγηθούν στο αρχείο προεκλογικά. Έχω υπόψιν μου συγκεκριμένες υποθέσεις και αν με καλέσει οποιαδήποτε δημόσια αρχή ή η δικαιοσύνη είμαι έτοιμος να καταθέσω. Εάν κληθώ θα τα πω αυτά τα οποία γνωρίζω, θα τα καταθέσω”, είπε ο κ. Κοντονής.

“Είχα πει ότι δεν θέλω να συνδέσω το όνομά μου με αυτή την νομοθετική ρύθμιση και πίστευα πως είναι αδιανόητο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που ήρθε να κάνει κάθαρση να φέρνει αυτή την νομοθετική ρύθμιση με αποτέλεσμα πολλές υποθέσεις να τεθούν στο αρχείο. Υπήρξαν δίκες κατά την προεκλογική περίοδο που ήταν να γίνουν και ετέθησαν στο αρχείο. Γι’ αυτό και είχα ζητήσει ο κώδικας να εφαρμοστεί από τον Σεπτέμβριο ή από τον Ιανουάριο ώστε να δοθεί ο χρόνος στην όποια κυβέρνηση να πράξει τις αναγκαίες διορθώσεις και να έχει και το βάρος αυτών των επιλογών”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Αναφερόμενος στην υπόθεση Κουφοντίνα, ο κ. Κοντονής ανέφερε ότι οι ώρες είναι κρίσιμες και δεν πρέπει κανένας να ρίχνει λάδι στη φωτιά. Ζήτησε η κυβέρνηση να καταθέσει όλα τα έγγραφα που αφορούν στη μεταγωγή του Κουφοντίνα στη Βουλή και από την πλευρά του απεργού πείνας να κινηθούν οι διαδικασίες προκειμένου να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Αιχμηρός ήταν ο κ. Κοντονής και για τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά στον πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης που κάλεσε τον εισαγγελέα όταν έγινε κατάληψη στο πανεπιστήμιο. Μάλιστα ο κ. Κοντονής ανέφερε ότι ο πρύτανης εφάρμοσε το νόμο που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Αν ο πρύτανης διαπιστώσει ότι τελούνται αδικήματα στο χώρο ευθύνης του είχε υποχρέωση να καλέσει την αστυνομία, αλλιώς θα ήταν ο ίδιος ο κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος. Ο νόμος δυνάμει του οποίου κινήθηκε ο πρύτανης είναι νόμος του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι που φτάνει υποκρισία επιτέλους. Eάν ο νόμος είναι κακός, κακώς τον ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ εάν όμως ο νόμος είναι σωστός σωστά ενήργησε ο πρύτανης . Και νομίζω ότι ο νόμος είναι σωστός και τον ψήφισα και εγώ”, ανέφερε ο Σταύρος Κοντονής.

“Αυτός ο νόμος είναι το ανάχωμα να μην εγκατασταθεί η αστυνομική δύναμη στα ανώτατα ιδρύματα. Η αστυνομία έχει υποχρέωση να επεμβαίνει εφόσον καλείται όταν τελούνται αδικήματα στο χώρο του πανεπιστημίου και όχι να είναι εγκατεστημένη μονίμως στα πανεπιστήμια. Ο πρύτανης εφάρμοσε τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και εφόσον γίνονταν τα αδικήματα στο χώρο του πανεπιστημίου σωστά κάλεσε τον εισαγγελέα να επέμβει”, κατέληξε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα