Νεκρή η γυναίκα που προσπάθησε να εισβάλει στον Λευκό Οίκο

Νεκρή από τα πυρά των αστυνομικών η γυναίκα που προσπάθησε με το αυτοκίνητό της στον Λευκό Οίκο και στο Καπιτώλιο όταν επιχείρησε να περάσει ένα οδόφραγμα στην εξωτερική περίμετρο προεδρικής οικείας. Λίγο μετά το συμβάν, η επικεφαλής της αστυνομίας στην αμερικανική πρωτεύουσα, Κάθι Λανιέρ δήλωσε πως:«Η ύποπτος στο όχημα χτυπήθηκε από πυρά και είναι νεκρή».

Αφότου έσπασε το οδόφραγμα, το αυτοκίνητο, στο οποίο βρισκόταν και ένα κοριτσάκι ενός έτους κινήθηκε στη λεωφόρο Πενσιλβάνιας όπου συνεδρίαζε το Κογκρέσο. Η αστυνομία κυνήγησε το αυτοκίνητο και άνοιξε πυρ. Τελικά η γυναίκα σταμάτησε στη λεωφόρο Μεριλαντ.

Τα στοιχεία των πρώτων ερευνών δείχνουν ότι η 34χρονη γυναίκα από το Κονέκτικατ των ΗΠΑ είχε κάποια ψυχολογικά προβλήματα. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τη διεύθυνση της από την πινακίδα του οχήματος της και ερευνούν το σπίτι της. Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η γυναίκα ονομάζεται Μίριαμ Κάρεϊ και σε αυτήν άνηκε το μαύρο όχημα. (τελευταία ενημέρωση)

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Καπιτωλίου Κιμ Ντιν τα στελέχη της αστυνομίας έβγαλαν το παιδί από το αυτοκίνητο και το απομάκρυναν. Το περιστατικό ταρακούνησε την Ουάσιγκτον μόλις τρεις εβδομάδες μετά από το μακελειό στο κτίριο του ναυτικού περίπου 2,4 χιλιόμετρα από το σημείο του σημερινού επεισοδίου όπου τότε σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι.

Στο επεισόδιο της Πέμπτης τραυματίστηκαν δυο αστυνομικοί, ένας πράκτορας της μυστικής υπηρεσίας του Λευκού Οίκου και ένας φρουρός του Καπιτωλίου.

Το επεισόδιο σημειώθηκε ενώ στο εσωτερικό του Καπιτωλίου οι Αμερικανοί γερουσιαστές προσπαθούσαν να βρουν μια λύση στο αδιέξοδο του προϋπολογισμού που έχει παραλύσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Εξ αιτίας του επεισοδίου το Καπιτώλιο έκλεισε για περίπου μία ώρα. Η Βουλή των Αντιπροσώπων μόλις είχε περάσει ένα νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση της Εθνικής Φρουράς και των εφέδρων οι οποίοι δεν βρίσκονται σε ενεργό υπηρεσία κατά τη διάρκεια της διακοπής λειτουργίας. Η αστυνομία του Καπιτωλίου θεωρείται ουσιαστική υπηρεσία και όλο το προσωπικό της ήταν σε θέση εργασίας , παρά την διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης , αλλά χωρίς να δεν πληρώνονται.

Τα στοιχεία των πρώτων ερευνών δείχνουν ότι η 34χρονη γυναίκα από το Κονέκτικατ των ΗΠΑ είχε κάποια ψυχολογικά προβλήματα, (επιλόχια κατάθλιψη). Οι αστυνομικοί εντόπισαν τη διεύθυνση της από την πινακίδα του οχήματος της και ερευνούν το σπίτι της. Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η γυναίκα ονομάζεται Μίριαμ Κάρεϊ και σε αυτήν άνηκε το μαύρο όχημα.

Διαβάστε επίσης