Νεκροί και οι 34 επιβαίνοντες του αεροσκάφους που είχε χαθεί από τα ραντάρ

Δεν υπάρχει κανένας επιζών από το αεροσκάφος των αερογραμμών της Μοζαμβίκης, που είχε χαθεί το βράδυ της Παρασκευής από τα ραντάρ. Όπως ανακοίνωσε ο υπαρχηγός της ναμιμπιανής Αστυνομίας, Γουίλι Μπάμπτον, νεκροί είναι και οι 34 επιβαίνοντες (28 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα), αφού το αεροσκάφος έπεσε στη Βόρεια Ναμίμπια.

Το «κουφάρι» του αεροσκάφους εντοπίστηκε έπειτα από πολύωρες έρευνες στο Εθνικό Πάρκο Μπγουαμπγουάτα, κοντά στα σύνορα της Ναμίμπια με την Αγκόλα και τη Μποτσουάνα.

Το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση TM470 απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Μαπούτο στις 11:26 (ώρα Ελλάδας) και αναμενόταν να φτάσει στην πρωτεύουσα της Αγκόλας περίπου τέσσερις ώρες αργότερα. Ωστόσο, χάθηκε κάθε επαφή μαζί του.

Η εταιρεία LAM αρχικά είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο το αεροσκάφος να πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στη βόρεια Ναμίμπια, ωστόσο λίγο αργότερα ανακοινώθηκε πως κατέπεσε σε ζωολογικό κήπο.

«Το αεροσκάφος έχει μετατραπεί σε στάχτες και δεν υπάρχουν επιζώντες», δήλωσε επικεφαλής της αστυνομίας της Ναμίμπια στο Reuters.

Διαβάστε επίσης