Νεκροί σε μάχη δεκαπέντε άνδρες του συριακού στρατού

Μαίνονται οι συγκρούσεις ανάμεσα στον συριακό στρατό και τους αντάρτες, με την τελευταία μάχη κοντά σε στρατιωτική βάση στο Χαλέπι να στοιχίζει τη ζωή 15 άνδρες πιστούς στον Μπασάρ αλ Ασαντ.

Μάχες σημειώθηκαν και στα βόρεια της Δαμασκού, στην επαρχία Κάλαμουν, όπου ο στρατός έχει ξεκινήσει μια επιχείρηση για να εκδιώξει από την περιοχή εξεγερμένους και τζιχαντιστές, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. «Δεκαπέντε μέλη των Δυνάμεων Εθνικής Αμυνας σκοτώθηκαν σε μάχες με τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε και του Μετώπου αλ Νόσρα, καθώς και με ισλαμιστές αντάρτες κοντά στη βάση 80, στην επαρχία του Χαλεπιού», ανακοίνωσε η οργάνωση.

Στην ορεινή επαρχία Κάλαμουν, στα σύνορα με τον Λίβανο, σφοδρές συγκρούσεις σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες με αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να έχουν χάσει τη ζωή τους. Να σημειώσουμε, πως η επαρχία Κάλαμουν είναι στρατηγικής σημασίας γιατί βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, στον δρόμο μεταξύ της Δαμασκού και της Χομς. Αν ο στρατός καταφέρει να τη θέσει υπό τον έλεγχό του, θα εμποδίσει την πρόσβαση των εξεγερμένων στον Λίβανο και τον ανεφοδιασμό τους με όπλα.

Διαβάστε επίσης